Image default
Τοις Μετρητοίς

Lamda Development: Κάτι δεν πάει καλά με τη μετοχή

Κάτω πλέον από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ κεφαλαιοποίηση και πιο συγκεκριμένα στα 979,1 εκατ. ευρώ έχει πέσει η Lamda Development (ΛΑΜΔΑ) την ίδια ώρα που η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) ανήλθε στο κλείσιμο του 2022 στα 1,36 δισ. ευρώ ήτοι 7,78 ευρώ ανά μετοχή.

Εδώ, κάτι δεν πάει καλά  με τη μετοχή όπου όχι μόνο δεν μπορεί να ακολουθήσει το momentum της υπόλοιπης αγοράς αλλά αρχίζει και εμφανίζει σημάδια στη διαγραμματική ανάλυση που μόνο θετικά δεν είναι.

Κατά πρώτον «παλεύει» με συνολικό όγκο άνω των  5,5 εκατ. μετοχών και για πάνω από 56 μέρες  να διασπάσει ανοδικά τον 200ρη κινητό μέσο αλλά όσο και αν προσπαθεί αδυνατεί να το πράξει αποδυναμώνοντας όλο και πιο πολύ τους αγοραστές.

Κατά δεύτερον  και πλέον σημαντικό η μετοχή φαίνεται να βολιδοσκοπεί την πολύ επικίνδυνη ζώνη στήριξης των 5,50 με 5,45 ευρώ όχι όμως  για να κρατηθεί και να αντιδράσει έντονα ανοδικά αλλά για να τη σπάσει  καθοδικά κατευθυνόμενη πλέον στα 4,84 ευρώ. Μιλάμε για την πιθανή  πτωτική καταστρατήγηση μιας  εκτεταμένης  περιοχής στήριξης που εσωκλείει πάνω από 430 μέρες μιας που έχει διαμορφωθεί από το Φλεβάρη του 2022.

Έντονη αλλαγή του σκηνικού μόνο με την ανοδική διαφυγή από τα διόδια των  6 ευρώ.

Εδώ όντως γεννάται το ερώτημα μήπως  οι πωλητές ξέρουν κάτι που δεν ξέρει η αγορά ή απλά νομίζουν ότι ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι; 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

May 17, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

NVIDIA… όταν είσαι καβάλα σε βόμβα ναπάλμ

admin

Η λήξη της ενεργειακής κρίσης και το… “Αμ, δε σφάξανε” του κερδοσκόπου

admin

Profile Software: Χαοτική η διαφορά ανάμεσα στη σημερινή εταιρεία και σε αυτή που πρόκειται να εξελιχθεί

admin

Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.: Επτά ισχυροί λόγοι για ανοδική διαφυγή

admin

Κοινόχρηστα-απολυμάνσεις … 26εκ. €

admin

Τράπεζες: Κοντά στο άνω όριο της συνολικής κεφαλαιοποίησης για το 2023

admin

Energy vs Technology

admin

Που πάνε τα λεφτά τους οι Αμερικανοί καταθέτες;

admin

ΧΑ: Αυτοδύναμη άνοδος

admin

Fourlis Group: Ετοιμάζεται να σπριντάρει

admin

ElvalHalcor: Το φθηνό της μετοχής

admin

Aegean Airlines: Προβάρει τα 10 ευρώ στη μετοχή της

admin