Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης – «Φύγαμε από την απάτη των μουσαμάδων»

Μητσοτάκης στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης – «Φύγαμε από την απάτη των μουσαμάδων»

Πολιτική UPDATE: 14:11

Μητσοτάκης στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αφού αποκτά και η Θεσσαλονίκη το δικό της μετρό, ήρθε η ώρα να μετονομαστεί και η εταιρεία σε «Ελληνικό Μετρό».

Όσοι μας συνόδευσαν σήμερα διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση να παραδώσει στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την πολύ πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης με επιβάτες δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης.

Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική ημέρα για την Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και «να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία».

Πρόσθεσε ότι αφού αποκτά και η Θεσσαλονίκη το δικό της μετρό ήρθε η ώρα να μετονομαστεί και η εταιρεία σε «Ελληνικό Μετρό».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο περιφερειάρχης Κέντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αρχές του 2024 σε λειτουργία»

Μετά την επίσκεψή του στον σταθμό Βενιζέλου, όπου ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους για την επανατοποθέτηση των αρχαίων, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η πολιτική μας για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου.

Αναφερόμενος σε όσους «πολέμησαν» την συγκεκριμένη πολιτική εξέφρασε την ελπίδα να αναγνωρίσουν, εκ των υστέρων, ότι είχε δίκιο.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις επεκτάσεις του Μετρό, με πιο σημαντική την επέκταση προς τα βορειοδυτικά της πόλης.

Σε ερώτηση πότε θα λειτουργήσει το Μετρό απάντησε «με το καλό, αρχές του 2024».

«Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μας εμπιστεύτηκε ο λαός, κληρονομήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη του σημαντικότερου έργου υποδομής στη Θεσσαλονίκη που δεν είναι άλλο από το Μετρό της πόλης. Καταφέραμε με πολλή προσπάθεια να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και πιστεύω ότι σήμερα η πολιτική μας δικαιώνεται.

Είχα δεσμευτεί ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και Μετρό και ταυτόχρονα θα αναδείξουμε τον εξαιρετικό αρχαιολογικό της πλούτο, ο οποίος αναδείχθηκε από τις ανασκαφές.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο το σταθμό Βενιζέλου, θυμάστε τις τεράστιες αντιδράσεις για το έργο της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων. Αυτή γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Δεν θέλω να πω πολλά για αυτούς οι οποίοι πολέμησαν το έργο αυτό. Θέλω να πω μόνο ότι το συντομότερο δυνατό η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο αλλά και το πιο όμορφο Μετρό στην Ευρώπη.

Και ελπίζω αυτοί οι οποίοι πολέμησαν το έργο και ήταν υπαίτιοι για τις οποίες καθυστερήσεις που ήταν σημαντικές, τουλάχιστον να αναγνωρίσουν, εκ των υστέρων, ότι είχαμε δίκιο. Και όταν το Μετρό λειτουργήσει, όλα αυτά, με το καλό, θα ξεχαστούν.

Θα μιλάμε για μία άλλη Θεσσαλονίκη και φυσικά θα έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να εστιάσουμε την προσπάθεια μας στην επέκταση του Μετρό, με πιο σημαντική την επέκταση προς τα βορειοδυτικά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Στον Άγιο Δημήτριο ο Μητσοτάκης, συνομίλησε με κατοίκους – Δείτε φωτογραφίες

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους θα δώσουν τη μάχη»

admin

Έξοδος στου Ψυρρή για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφίες)

admin

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

admin

Σπανάκης στον ΣΚΑΪ: Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις 

admin

Σταϊκούρας: Μικρά αλλά σημαντικά έργα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

admin

Τα ευρωψηφοδέλτια «καθρέπτης» των κομμάτων – «Σπριντ» 50 ημερών

admin

Φαραντούρης: Το BBB της S&P δεν… τρώγεται – Ρωμανός: Η δήλωσή του παίρνει το πρώτο βραβείο λαϊκισμού

admin

Τα ονόματα και τα βιογραφικά των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

admin

Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, προτείνει η ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό

admin