Image default
Αγορές

Bloomberg: Πόσο επηρεάζονται οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις ΗΠΑ

Bloomberg: Πόσο επηρεάζονται οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις ΗΠΑ

Στα δεδομένα που αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχών εστιάζει σε νέα του ανάλυση το -.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι επενδυτές αρχίζουν να αισθάνονται τις πιέσεις από την ισχύ της περιφερειακής συναλλαγματικής ισοτιμίας έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ, το ελβετικό φράγκο και η στερλίνα προβλέπεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στον δείκτη μετοχών Stoxx 600. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δείκτης, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το -, βασίζεται στη Βόρεια Αμερική για σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεών του.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των εταιρειών του Stoxx έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, οι θετικές αποδόσεις θα επηρεαστούν τους επόμενους μήνες, εάν η στήριξη από την επαναλειτουργία της Κίνας μετά τον κορονοϊό εξασθενίσει και η μέχρι τώρα ανθεκτική ανάπτυξη της Ευρώπης επιβραδυνθεί και οι ΗΠΑ οδηγηθούν σε ύφεση.

«Η οικονομική ισχύς έχει αποκρύψει τον αντίκτυπο της ανατίμησης του νομίσματος», δήλωσε η Σάρον Μπελ, ανώτερη στρατηγικός σύμβουλος ευρωπαϊκών μετοχών της Goldman Sachs Group. «Όμως θα περάσει και περιμένουμε να δούμε μεγαλύτερο αντίκτυπο το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο».

Σύμφωνα με την Μπελ, μια άνοδος του ευρώ κατά 10% μειώνει κατά 2% έως 3% την αύξηση των κερδών ανά μετοχή των ευρωπαϊκών εταιρειών. Ο αντίκτυπος αυτός θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να αποφευχθεί, εκτιμά η ίδια, ιδίως καθώς η πτώση των συναλλαγματικών ισοτιμιών τον περασμένο Σεπτέμβριο θέτει έναν απότομο πήχη για τις συγκρίσεις σε ετήσια βάση.

Το - Intelligence προβλέπει ότι το ευρώ θα αγγίξει το 1,20 δολάριο έναντι του δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η στερλίνα και το ελβετικό φράγκο αναμένεται επίσης να ενισχυθούν έναντι του δολαρίου. 

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υγειονομικής περίθαλψης, μέσων ενημέρωσης και καταναλωτικών αγαθών λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων τους από τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με ανάλυση του -.

  • μετοχές
  • Ευρώπη
  • Stoxx Europe 600
  • ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

    Σχετικα αρθρα

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

    admin

    «Κόκκινοι» όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες- Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

    admin