Image default
Ευρώπη

Έρευνα: Συνεργάτες του Άσαντ παριστάνουν τους πρόσφυγες στην Ολλανδία

Παρά τα αυστηρά μέτρα ελέγχου, δεκάδες άτομα που συνδέονται με το συριακό καθεστώς υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ζήτησαν άσυλο στην Ολλανδία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Σύρων προσφύγων στην Ολλανδία.

Η έρευνα διεξήχθη από την De Trouw και την Argos μεταξύ Σύρων προσφύγων που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, εμπειρογνωμόνων και σχετικών οργανώσεων. Οι Σύροι αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία.

«Υπάρχουν πολλα περισσότερα στοιχεία από απλέςε φήμες για δράστες κάθε είδους, μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία», δήλωσε ο Ugur Üngör, καθηγητής στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου, Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας (NIOD). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μεταξύ 50 και 100 συνεργάτες του Άσαντ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία.

Αρκετά από τα θύματα βασανιστηρίων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αναγνώρισαν δημοσίως τους βασανιστές τους, πολλοί από τους οποίους ήταν πρώην δεσμοφύλακες στις φυλακές των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας.

Πολλοί πρόσφυγες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και συντονίζουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό τέτοιων ατόμων που συνδέονται με το συριακό καθεστώς, μεταξύ άλλων και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι Σύροι καλούν επίσης την ολλανδική κυβέρνηση να βελτιώσει τους μηχανισμούς ελέγχου της.

«Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ της ολλανδικής κυβέρνησης και των τοπικών οργανώσεων», δήλωσε στο NOS ο Mazen Darwish, Σύρος δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είχε επίσης υποστεί βασανιστήρια πριν εγκαταλείψει τη Συρία.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για το θέμα αυτό»,πρόσθεσε.

Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο Σύροι πρόσφυγες συνελήφθησαν στην Ολλανδία επειδή φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ο ένας κατηγορήθηκε για συνδρομή σε βασανιστήρια αμάχων, ενώ ο άλλος ήταν αξιωματούχος ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Σχετικα αρθρα

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin

Μπάιντεν: Ίσως σήμερα η συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

admin

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

admin

Γιατί μία ύφεση στις ΗΠΑ θα ήταν καλό νέο για τις αγορές

admin

ΗΠΑ: Άνω των εκτιμήσεων ο δείκτης προσωπικών δαπανών PCE

admin

Τζέρεμι Χαντ: Ναι στην ύφεση στη Βρετανία, αν είναι να πέσει ο πληθωρισμός

admin

Ισχυρές εξαγωγές για τα νέα ενεργειακά οχήματα της Κίνας

admin