Image default
Ευρώπη

Έρευνα: Συνεργάτες του Άσαντ παριστάνουν τους πρόσφυγες στην Ολλανδία

Παρά τα αυστηρά μέτρα ελέγχου, δεκάδες άτομα που συνδέονται με το συριακό καθεστώς υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ζήτησαν άσυλο στην Ολλανδία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Σύρων προσφύγων στην Ολλανδία.

Η έρευνα διεξήχθη από την De Trouw και την Argos μεταξύ Σύρων προσφύγων που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, εμπειρογνωμόνων και σχετικών οργανώσεων. Οι Σύροι αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία.

«Υπάρχουν πολλα περισσότερα στοιχεία από απλέςε φήμες για δράστες κάθε είδους, μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία», δήλωσε ο Ugur Üngör, καθηγητής στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου, Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας (NIOD). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μεταξύ 50 και 100 συνεργάτες του Άσαντ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία.

Αρκετά από τα θύματα βασανιστηρίων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αναγνώρισαν δημοσίως τους βασανιστές τους, πολλοί από τους οποίους ήταν πρώην δεσμοφύλακες στις φυλακές των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας.

Πολλοί πρόσφυγες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και συντονίζουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό τέτοιων ατόμων που συνδέονται με το συριακό καθεστώς, μεταξύ άλλων και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι Σύροι καλούν επίσης την ολλανδική κυβέρνηση να βελτιώσει τους μηχανισμούς ελέγχου της.

«Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ της ολλανδικής κυβέρνησης και των τοπικών οργανώσεων», δήλωσε στο NOS ο Mazen Darwish, Σύρος δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είχε επίσης υποστεί βασανιστήρια πριν εγκαταλείψει τη Συρία.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για το θέμα αυτό»,πρόσθεσε.

Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο Σύροι πρόσφυγες συνελήφθησαν στην Ολλανδία επειδή φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ο ένας κατηγορήθηκε για συνδρομή σε βασανιστήρια αμάχων, ενώ ο άλλος ήταν αξιωματούχος ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Σχετικα αρθρα

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin

Επέτειος 50 ετών από την πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων

admin

Φινλανδία-Εσθονία: Επαναλειτουργεί ο αγωγός αερίου Balticconnector – Υπό έρευνα κινεζικό πλοίο για την ζημιά που είχε προκληθεί

admin

Ο Έλον Μασκ σε «demon mode» βυθίζει την Tesla στο χάος

admin

Tik Tok προς ΗΠΑ: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

admin