Image default
Πολιτική

Κώστας Αχ. Καραμανλής για Σέρρες: Ο Τσίπρας συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη

Κώστας Αχ. Καραμανλής για Σέρρες: Ο Τσίπρας συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη

Καραμανλής

Η δήλωση του βουλευτή Σερρών και τέως υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με αφορμή το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, σε Εθνικό επίπεδο, αλλά και την περιφέρεια Σερρών

«Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη» δήλωσε την επομένη των εκλογών ο βουλευτής Σερρών και τέως υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και την περιφέρεια Σερρών όπου εκλέγεται πρώτος σε ψήφους και καταλαμβάνει την μια από τις δυο έδρες που αντιστοιχούν στη ΝΔ. 

Στο 99,17% της ενσωμάτωσης ο Κώστας Καραμανλής  λαμβάνει πολύ κοντά στο ποσοστό που είχε πάρει και στην εκλογική αναμέτρηση του 2019, που ήταν 25.377 ψήφοι έναντι 23.168 ψήφων το 2023.

Ο τέως υπουργός Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκε από τη κυβερνητική του θέση λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η δήλωση Καραμανλή αναλυτικά

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ένα αποτέλεσμα πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, που γεμίζει την παράταξή μας ευθύνη.

Σε αυτές τις εκλογές, αναμετρήθηκαν δυο πολιτικές σχολές: Από τη μία πλευρά, η σχολή της υπευθυνότητας, του προγράμματος και των έργων. Απέναντι στη σχολή του λαϊκισμού, της εχθροπάθειας και της δημαγωγίας.

Οι πολίτες με ωριμότητα επέλεξαν την πολιτική της ευθύνης και των αποτελεσμάτων. Επέλεξαν σταθερότητα και συνέχεια. Έδωσαν εντολή στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα της χώρας. Να κρατήσει με ασφάλεια το τιμόνι της πατρίδας, όπως αυτή η παράταξη έχει μάθει να κάνει στις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο.

Τούτη την ώρα όμως, πέρα από τη μεγάλη χαρά για την  ιστορική νίκη της παράταξης, δεν μπορώ να κρύψω και τη βαθιά μου συγκίνηση για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα.

Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη.

Γιατί οι Σέρρες απέδειξαν ότι πράγματι είναι ένα Κάστρο της Δημοκρατίας. Και τα Κάστρα δεν πέφτουν με δημαγωγία και κυνικές λαϊκίστικες πρακτικές. Τα Κάστρα μένουν όρθια διότι υπάρχουν οι Πολίτες που ξεχωρίζουν κι αναδεικνύουν την αλήθεια και τιμωρούν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη στήριξή τους. Και τους υπόσχομαι ότι το σύνθημά μου: “Μαζί συνεχίζουμε”, είναι δέσμευση. Μαζί προχωράμε μπροστά, για τις Σέρρες, για τη νέα Ελλάδα. 

Κι αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από σήμερα. Πάντα με μέτρο, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό, προχωράμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη και στις επόμενες εκλογές, που θα εκλέξουν την ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος».


 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Μεγάλο προβάδισμα της υποψήφιας του εθνικιστικού VMRO στις εκλογές της Β. Μακεδονίας

admin

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»: Η μαρτυρία του Βασίλη Γραμμένου για το επεισόδιο με τον Φλώρο στη Βουλή

admin

Κικίλιας για πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ: Θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι

admin

Χαρίτσης στην παρουσίαση των υποψήφιων για τις ευρωεκλογές 2024: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

admin

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς

admin

Θεοδωρικάκος από Λονδίνο: Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα είναι μήνυμα συνοχής του Ελληνισμού

admin

Σπαρτιάτες: Σε στενό δικαστικό κλοιό μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις ευρωεκλογές

admin

Μητσοτάκης για το Πρόγραμμα «Αιγίς»: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση, το τρίπτυχο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

admin

«Κόντρα» μεταξύ Ερντογάν και Σταϊνμάιερ για Χαμάς και Ισραήλ – «Μπηχτή» Τούρκου προέδρου και για τα Eurofighter

admin

Βασίλης Γραμμένος: «Κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης μετά την επίθεση»

admin

Ευρωεκλογές: Γιατί «έκοψε» ο Άρειος Πάγος τους Σπαρτιάτες και άλλα 14 κόμματα – Δείτε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης

admin

Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

admin