Image default
Πολιτική

Δένδιας για αποτελέσματα εκλογών: «Η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία»

Δένδιας για αποτελέσματα εκλογών: «Η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία»

δενδιασ

«Φάνηκε καθαρά ότι η ελληνική κοινωνία θέλει ο Μητσοτάκης να παραμείνει πρωθυπουργός» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών 

 «Ο Μητσοτάκης πήρε μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και μάλιστα μετά από ένα διάστημα κρίσεων και αμφισβητήσεων», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Εδώ φάνηκε καθαρά ότι η ελληνική κοινωνία θέλει ο Μητσοτάκης να παραμείνει πρωθυπουργός. Η ελληνική κοινωνία συντάχθηκε με την πρόταση Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

«Για εμάς», τόνισε, «η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία. Προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία, συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο».

Επισήμανε ότι «υπάρχει πάντα η παγίδα της αλαζονείας. Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ένα κόμμα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης αυξάνει το ποσοστό του», για να υπογραμμίσει: «Έχουμε ένα πολύ μακρύ γενετικό υλικό που μας δίνει και την αίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας που θα επιτρέψει να το διαχειριστούμε με επάρκεια και με σεμνότητα.Με τίποτα δε θεωρώ ότι έχω το 40% στην τσέπη μου. Είναι όλα απ’ την αρχή».

«Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να διαμαρτυρηθεί», όμως, όπως είπε: «Η ελληνική κοινωνία έκρινε ότι από τις επιλογές που είχε εμείς ήμασταν η καλύτερη και ασφαλέστερη».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών ένιωσε μια δικαίωση.

«Εγώ μιλούσα με όλους τους συναδέλφους μου και τους έλεγα μην κοιτάτε τις μετρήσεις στην Τουρκία», σημείωσε και επανέλαβε ότι «πάντα η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη χείρα φιλίας που η τουρκική ηγεσία που θα επιλέξει η τουρκική κοινωνία θα κρίνει».

«Δεν είμαι έτοιμος να αγοράσω το αφήγημα του απόλυτου φιλοδυτικού και φιλοελληνικού χαρακτήρα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μήπως μπορείτε να θυμηθείτε ποιο κόμμα κυβερνούσε όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο;» υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχιση της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, σημείωσε: «Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η παράταση της κράτησης προσκρούει στο κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τοποθετήθηκα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών κλειστά, συνάντησα την Αλβανίδα ομόλογό μου και της είπα αυτά που όλοι καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να πω. Δε θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση κανέναν. Όμως, από την άλλη, δεν πρόκειται όχι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η ΕΕ να ανεχθεί παραβιάσεις στο κράτος δικαίου».

«Είναι κρίμα γιατί οι ελληνοαλβανικές σχέσεις σημείωσαν τεράστια πρόοδο», ανέφερε και κατέληξε: «Εγώ δε θέλω να πω οτιδήποτε, το οποίο συνιστά απειλή. Σας διαβεβαιώνω, από την άλλη, ελέχθη ότι έπρεπε να λεχθεί, εκεί που έπρεπε να λεχθεί, με τον τρόπο που έπρεπε να λεχθεί».

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Πρόταση δυσπιστίας – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στη Βουλή – Δείτε live

admin

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο – Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

admin

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με ένα «βουνό» από έγγραφα ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής

admin

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Εμφανίστηκε μετά από καθυστέρηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη στο Χ: «Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι δεμένοι χέρι – χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών»

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση, βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος

admin

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του ηθοποιού

admin

Δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

admin

Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

admin