Image default
Αγορές

Wall Street: Απώλειες υπό το φόβο αδιεξόδου για το χρέος

Wall Street: Απώλειες υπό το φόβο αδιεξόδου για το χρέος

Πτωτικά ξεκίνησε η κίνηση των βασικών δεικτών της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης (23/5), καθώς παραμένει αμφίβολη η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ, ενώ μάλιστα πλησιάζει ο Ιούνιος που αποτελεί μήνα «ορόσημο» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η χθεσινή (22/5) συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δεν έφερε κάποια συμφωνία, παρατείνοντας την αγωνία για την επενδυτική κοινότητα. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει και θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος, σε ενημέρωσή του, έκανε λόγο για μια παραγωγική και επαγγελματική συζήτηση μεταξύ Μπάιντεν και Μακάρθι. «Και ο πρόεδρος και εγώ γνωρίζουμε την προθεσμία. Επομένως θα μιλάμε κάθε μέρα, έως ότου πετύχουμε συμφωνία» δήλωσε από την πλευρά του ο Μακάρθι.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους στην Ουάσινγκτον, ελπίζοντας σε περισσότερη βεβαιότητα καθώς πλησιάζει η λεγόμενη ημερομηνία Χ της 1ης Ιουνίου. «Στέλνουμε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα σχετικά με την ικανότητά μας να διοικήσουμε την οικονομία μας, πόσο μάλλον να αποτελέσουμε άγκυρα για τον υπόλοιπο κόσμο, και η αγορά μέχρι στιγμής το έχει αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα πολύ καλά», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο CNBC.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 33.232,46 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,26% στις 4.181,80 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 12.697,33 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η περιφερειακή μη μεταποιητική βιομηχανία στην περιοχή της Φιλαδέλφειας βελτιώθηκε ελαφρώς τον Μάιο. Τα ευρήματα από την έρευνα της Philadelphia Fed για τη μη μεταποιητική βιομηχανία έδειξαν ότι η δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρώς στο -16 τον Μάιο από -22,8 τον Απρίλιο, αν και βρέθηκε σε αρνητικά εδάφη για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ανώτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με τους σχετικούς PMI της S&P Global. Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 54,5 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 53 μονάδες.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Ανώτατο όριο χρέους
  • Τζο Μπάιντεν
  • στάση πληρωμών
  • χρεοκοπίες
  • μεταποιητική βιομηχανία
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin