Image default
Ευρώπη

Νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί για τους ξένους φοιτητές στη Μεγάλη Βρετανία

Οι φοιτητές θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που σήμερα χαρακτηρίζονται ως ερευνητικά προγράμματα, σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε την Τρίτη η υφυπουργός Εξωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν και αποσκοπούν στον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η Μπρέιβερμαν μοιράστηκε διάφορες προτάσεις στη δήλωσή της την Τρίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για τους φοιτητές από το εξωτερικό που φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους ώστε να ζήσουν μαζί τους.

Οι στατιστικές για τη μετανάστευση «ανέδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση του αριθμού των εξαρτώμενων μελών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους διεθνείς φοιτητές», έγραψε η Μπρέιβερμαν. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 136.000 θεωρήσεις δόθηκαν σε μέλη οικογενειών χρηματοδοτούμενων φοιτητών το 2022. «Πρόκειται για μια υπερ-οκταπλάσια αύξηση από 16.000 το 2019», πρόσθεσε.

Ορισμένα από τα άλλα μέτρα που συζήτησε περιλαμβάνουν την κατάργηση των απαιτήσεων συντήρησης για τους φοιτητές και τα εξαρτώμενα μέλη, τη βελτίωση της δραστηριότητας επιβολής της νομοθεσίας και την κατάργηση της δυνατότητας των φοιτητών να «μεταπηδούν από τη φοιτητική διαδρομή σε διαδρομές εργασίας πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το 2021-2022 υπήρχαν 679.970 διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από αυτούς τους φοιτητές, οι 120.140 προέρχονταν από την ΕΕ.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι που βλέπουμε να τίθεται σε ισχύ αυτή η πολιτική και να τερματίζεται το δικαιώμα των φοιτητών να φέρνουν μαζί τους εξαρτώμενα μέλη για όσους παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα διδασκαλίας», δήλωσε η Ανν Μαρί Γκράχαμ, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Φοιτητικές Υποθέσεις.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί κορυφαίο προορισμό για φοιτητές από όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τους διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ για τους φοιτητές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2024, γεγονός που θα κάνει «σημαντική διαφορά στους αριθμούς», συμβάλλοντας στη μείωση της μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, όπως μετέδωσε το BBC.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Τέλος στο «δράμα του χρέους», υπέγραψε το νομοσχέδιο ο Μπάιντεν

admin

Οι online τράπεζες κέρδισαν το στοίχημα των καταθέσεων

admin

Η απάντηση της Κίνας σε Airbus και Boeing τελικά δεν είναι και τόσο κινεζική

admin

Η τέλεια καταιγίδα σαρώνει το ευρωπαϊκό real estate: «Τα χειρότερα έπονται» προειδοποιούν ειδικοί

admin

Πώς σώθηκαν 42 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας

admin

Πετρέλαιο: Τι θα κάνει ο ΟΠΕΚ+ μετά τη βουτιά της τιμής τον Μάιο;

admin

Η S&P Global διατηρεί τη Γαλλία στο «AA»

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Ανέλαβε καθήκοντα του προέδρου ο Ατζάι Μπάνγκα

admin

Απειλή οι σκιώδεις οντότητες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

admin

Η ανάλυση κόστους-οφέλους της ΕΕ δέχεται πυρά κατά του νόμου περί συσκευασίας

admin

Η σταθερή αύξηση των ξένων επενδύσεων αποδεικνύει την ελκυστικότητα της κινεζικής οικονομίας

admin

Σύνοδοι κορυφής και διαφορετικές προσεγγίσεις για την οικονομική ανάκαμψη

admin