Image default
Επιχειρήσεις

Όμιλος Quest: Στα 19,5 εκατ. τα EBITDA με αύξηση 15,3% στο α΄τρίμηνο

Αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 15,3% κατέγραψε ο Όμιλος Quest το πρώτο τριμήνου του 2023, ενώ οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 20,1%

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Όμιλος Quest κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 επέτυχε πωλήσεις €286 εκ., κέρδη EBITDA €19,5 εκ. και κέρδη προ φόρων περί τα €13,7 εκ. περίπου.

Σε σύγκριση με το 2022, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,1%, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά 15,3%, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) μειώθηκαν κατά -2,2%, ενώ τα καθαρά κέρδη (ΕAΤ) κατά -1,3%. Σημειώνεται ότι τα μεγέθη του Α’ τριμήνου 2022 περιείχαν έκτακτα κέρδη €1,3 εκ. από την πώληση μειοψηφικών συμμετοχών. Εξαιρώντας τα εν λόγω έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη, τα κέρδη προ φόρων στο Α’ τρίμηνο 2023 είναι βελτιωμένα περισσότερο από 8% σε σχέση με πέρυσι.

Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμειακά διαθέσιμα – δάνεια) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €15,8 εκ. έναντι €28,7 εκ. στις 31/12/2022. Η μεταβολή οφείλεται κυρίως στη μεταβολή κεφαλαίου κίνησης και σε νέες επενδύσεις. Οι επενδύσεις του Ομίλου στο Α΄ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε περίπου €3,4 εκ. η πλειονότητα των οποίων αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2023 ανά δραστηριότητα:
Εμπορική Δραστηριότητα (Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line, iStorm, Clima Quest, ΓΕΔ, FoQus). Κατά το A’ τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+22,5%), ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 3,8%, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2022. Η ισχυρότερη άνοδος παρατηρείται στις πωλήσεις των προϊόντων Apple.

Υπηρεσίες Πληροφορικής (Uni Systems, Intelli Solutions, Team Candi)
Κατά το A’ τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+20,5%), και αύξηση στα κέρδη προ φόρων κατά 9,6%. Η ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής παραμένει ισχυρή λόγω της πληθώρας έργων ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 50% των εσόδων περίπου προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδος.

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ACS Courier).
Στο Α’ τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις (+8,8%), η οποία συνοδεύτηκε από αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας (+8,9%). Ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας αυτής ακολουθεί την αναπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία συνεχίζεται.

Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Quest Energy).
Κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν ελαφρώς αυξημένες (2,2%), ενώ τα κέρδη προ φόρων κατά 23,9%.

Μητρική Εταιρεία Quest Συμμετοχών
Τα έσοδα της μητρικής εταιρείας κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε €428 χιλ. σε σχέση με €419χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημία -€212 χιλ. έναντι ζημίας – €245 χιλ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Προοπτικές για το 2023

Αναλυτικά για τις δραστηριότητες του Ομίλου εκτιμώνται τα εξής:

Εμπορική Δραστηριότητα: Εκτιμάται αύξηση των εσόδων και όμοια ή ελαφρώς βελτιωμενη κερδοφορία σε σχέση με το 2022. Ειδικότερα αναμένεται αύξηση των πωλήσεων στα προϊόντα κλιματισμού και στην επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό και μείωση των περιθωρίων κέρδους στα προϊόντα της Apple.

Υπηρεσίες Πληροφορικής: Εκτιμάται αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας σε σχέση με το 2022, προερχόμενη τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: Εκτιμάται αύξηση σε έσοδα και κερδοφορία σε σχέση με το 2022, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές: Εκτιμάται ήπια ανάπτυξη στα βασικά μεγέθη της εταιρείας, λόγω των νέων επενδύσεων σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς που υλοποιήθηκαν στο 2022, καθώς και αυτών που σχεδιάζονται κατά το 2023.

Συμπερασματικά για το 2023 εκτιμάται ήπια ανάπτυξη στα έσοδα και την κερδοφορία με ρυθμούς περίπου αντίστοιχους της αναπτυξης του 2022. Παράλληλα σημειώνεται ότι η ισχυρή εμπορική και χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, του επιτρέπει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις όποιες προκλήσεις παρουσιασθούν. H ρευστότητα του Ομίλου παραμένει ισχυρή, με συνολικά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης άνω των €200 εκ.

Διαβάστε ακόμα

Νέες απώλειες στη Wall Street – Συνεχίζεται η ανησυχία για το όριο χρέους

Καζίνο Ρίου: Απέρριψε το δικαστήριο τα μέτρα προστασίας – Ένα βήμα πριν από την ανάκληση της άδειας

Κομισιόν: «Θετική ψήφος» για τη μετα-μνημονιακή πρόοδο της οικονομίας – «Καμπανάκι» για οφειλές και δαπάνες (upd)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

admin

Η SunriseMezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €3,6 εκατ.

admin

Phoenix Vega Mezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων συνολικού ύψους €5,1 εκατ.

admin

ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον Μάικ Πενς και τα ξεχασμένα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του

admin

Η Phoenix Vega Mezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €5,1 εκατ.

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: ΑΜΚ €315.000 με δωρεάν διάθεση μετοχών σε στελέχη

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €315.000 με την έκδοση 1.050.000 νέων μετοχών

admin

Mediterra: Η ΓΣ ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,03871 ευρώ ανά μετοχή

admin

Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος €1,2/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Mytilineos: Από τις 3/7 η καταβολή μερίσματος €1,20 ανά μετοχή – Οι αποφάσεις της ΓΣ

admin

Οικογένεια Σεπετά (ΒΙΚΟΣ) για ΕΨΑ: Καλωσορίζουμε την επένδυση του SMERC – Παραμένουμε στο επενδυτικό σχήμα

admin

Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου έναντι 1.3 εκατ. ευρώ-Τι θα εξοφλήσει

admin