Image default
Ευρώπη

Ανοίγει η συζήτηση για τον ρατσισμό στην Ισπανία λόγω Ζούνιορ

Η Ισπανία άνοιξε μια έντονη και ευαίσθητη συζήτηση για τον ρατσισμό, αφού χιλιάδες οπαδοί του ποδοσφαίρου φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Ζούνιορ σε αγώνα της LaLiga την Κυριακή.

Το περιστατικό της Κυριακής είναι το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που αφορούν τον Βραζιλιάνο αστέρα αυτή τη σεζόν. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρία άτομα ηλικίας 18 έως 21 ετών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Το πρώτο πράγμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα στη χώρα μας – συμπεριφορά, εκπαίδευση, ρατσισμός», δήλωσε ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Ρουμπιάλες υποστήριξε επίσης τον Βινίσιους Ζούνιορ και καταδίκασε έντονα τους υβριστές.

Εν τω μεταξύ, η επαρχιακή εισαγγελία της Βαλένθια δήλωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για το αν οι προσβολές θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα μίσους, δήλωσε τη Δευτέρα η εισαγγελέας του γραφείου της Βαλένθια, Σουσάνα Χισμπέρτ.

Η κυβέρνηση της κοινότητας της Βαλένθια εξακολουθεί να εργάζεται βλέποντας βίντεο από το γήπεδο Mestalla όπου σημειώθηκε το φερόμενο περιστατικό την Κυριακή, δήλωσε η εκπρόσωπός της, Πιλάρ Μπερναμπέ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν ταυτοποιηθεί.

Η κυβέρνηση καταδίκασε επίσης τις προσβολές, σημειώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές «δεν μένουν ατιμώρητες» καθώς «διώκονται και τιμωρούνται», σύμφωνα με τα όσα είπε την Τρίτη η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ισαμπέλ Ροντρίγκεθ (PSOE/S&D).

Η Ισπανία, μια ρατσιστική χώρα;

Ο Βινίσιους Ζούνιορ σχολίασε το περιστατικό μετά τον αγώνα, λέγοντας ότι εκεί από όπου κατάγεται, η Ισπανία θεωρείται ρατσιστική χώρα και ότι η LaLiga «ανήκει στους ρατσιστές».

«Δεν είναι δυνατόν να είσαι ουδέτερος» όταν αντιμετωπίζεις αυτή τη συμπεριφορά, πρόσθεσε ο Ροντρίγκεζ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα ανεχθεί άλλες ρατσιστικές προσβολές ή περιστατικά εναντίον οποιουδήποτε παίκτη μας», δήλωσε ο Φλορεντίνο Πέρεζ, πρόεδρος του συλλόγου, σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος ζήτησε επίσης μεταρρύθμιση στον τρόπο με τον οποίο οι ποδοσφαιρικές αρχές αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις ρατσιστικής κακοποίησης.

Τα λόγια αυτά επανέλαβε και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος χαρακτήρισε «παρωχημένα» τα πρωτόκολλα που αφορούν τα ρατσιστικά περιστατικά στα γήπεδα.

«Το πρωτόκολλο είναι παρωχημένο γιατί θα έπρεπε να εφαρμόζεται από τη στιγμή που το λεωφορείο φτάνει στο γήπεδο. Γιατί από τότε άρχισαν οι προσβολές», δήλωσε ο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου.

 

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin