Image default
Ευρώπη

Νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί για τους ξένους φοιτητές στη Μεγάλη Βρετανία

Οι φοιτητές θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που σήμερα χαρακτηρίζονται ως ερευνητικά προγράμματα, σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε την Τρίτη η υφυπουργός Εξωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν και αποσκοπούν στον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η Μπρέιβερμαν μοιράστηκε διάφορες προτάσεις στη δήλωσή της την Τρίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για τους φοιτητές από το εξωτερικό που φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους ώστε να ζήσουν μαζί τους.

Οι στατιστικές για τη μετανάστευση «ανέδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση του αριθμού των εξαρτώμενων μελών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους διεθνείς φοιτητές», έγραψε η Μπρέιβερμαν. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 136.000 θεωρήσεις δόθηκαν σε μέλη οικογενειών χρηματοδοτούμενων φοιτητών το 2022. «Πρόκειται για μια υπερ-οκταπλάσια αύξηση από 16.000 το 2019», πρόσθεσε.

Ορισμένα από τα άλλα μέτρα που συζήτησε περιλαμβάνουν την κατάργηση των απαιτήσεων συντήρησης για τους φοιτητές και τα εξαρτώμενα μέλη, τη βελτίωση της δραστηριότητας επιβολής της νομοθεσίας και την κατάργηση της δυνατότητας των φοιτητών να «μεταπηδούν από τη φοιτητική διαδρομή σε διαδρομές εργασίας πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το 2021-2022 υπήρχαν 679.970 διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από αυτούς τους φοιτητές, οι 120.140 προέρχονταν από την ΕΕ.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι που βλέπουμε να τίθεται σε ισχύ αυτή η πολιτική και να τερματίζεται το δικαιώμα των φοιτητών να φέρνουν μαζί τους εξαρτώμενα μέλη για όσους παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα διδασκαλίας», δήλωσε η Ανν Μαρί Γκράχαμ, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Φοιτητικές Υποθέσεις.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί κορυφαίο προορισμό για φοιτητές από όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τους διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ για τους φοιτητές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2024, γεγονός που θα κάνει «σημαντική διαφορά στους αριθμούς», συμβάλλοντας στη μείωση της μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, όπως μετέδωσε το BBC.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin