Image default
Αγορές

Έρευνα: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στις αναδυόμενες αγορές

Έρευνα: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στις αναδυόμενες αγορές

Στις αναδυόμενες αγορές αναμένεται να στραφούν οι επενδυτές, καθώς εντείνονται συνεχώς οι ανησυχίες ότι η αμερικανική αγορά μπορεί να «βυθιστεί» σε μια περίοδο ύφεσης, σύμφωνα με έρευνα της MLIV Pulse.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιοποίησε το -, περίπου το 61% των 234 ερωτηθέντων επενδυτών, ανέφεραν πως πρόκειται να αυξήσουν την έκθεσή τους στις αγορές αυτές το επόμενο δωδεκάμηνο. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι επενδύσεις αυτές θα προσφέρουν προστασία σε περίπτωση δημιουργίας ύφεσης.

«Οι αναπτυσσόμενες αγορές είναι πολύ πιο σταθερές σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια ενώ οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αυτών έχουν κάνει πολύ πιο προσεκτικές κινήσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού σε σχέση με τη Fed», τόνισε το στέλεχος της Invesco Developing Markets Fund, Τζάστιν Λέβερενζ.

 «Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες κερδοφορίας στις αναδυόμενες αγορές. Τα τελευταία 10 χρόνια, οι αγορές αυτές έχουν γίνει πολύ πιο ανθεκτικές αλλά έχουν αγνοηθεί από τη μεγαλύτερη μερίδα των επενδυτών», υπογράμμισε.

bloom usa

Συνεχίζοντας, το 49% των ερωτηθέντων σημείωσαν πως ακόμα και αν μια «υφεσιακή» πορεία στις ΗΠΑ ασκήσει καθοδικές πιέσεις στα assets των αγορών αυτών, οι βασικές αναπτυξιακές αρχές οι οποίες τα διέπουν τα κάνουν ελκυστικές επιλογές οι οποίες θα έχουν καλύτερες αποδόσεις από τα αντίστοιχα assets των ανεπτυγμένων αγορών.

Το 41% των ερωτηθέντων της έρευνας της MLIV Pulse υποστήριξαν πως οι μετοχές των αναπτυσσόμενων αγορών αποτελούν την ελκυστικότερη επενδυτική επιλογή για τους προσεχείς 12 μήνες. 

Σημαντικές αποδόσεις στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες φαίνεται πως επιλέγουν τις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας. Η πλειοψηφία των επενδυτών τόνισαν πως τα assets της περιοχής θα παρέχουν τις σημαντικότερες αποδόσεις σε βάθος διετίας.

«Η νοτιοανατολική Ασία είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για μακροπρόθεσμες επενδύσεις», τόνισε ο επενδυτής της BNY Mellon Investment Management, Ανίντα Μίτρα, προσθέτοντας πως «οι χώρες αυτές υποδεικνύουν σταθερή μακροοικονομική διαχείριση, καλύτερα δημογραφικά δεδομένα και αυξημένη ροή ξένων επενδύσεων».

  • ΗΠΑ
  • ύφεση
  • επενδυτές
  • Αγορές

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin