Image default
Ευρώπη

Τεράστια διαρροή απόρρητων δεδομένων συγκλονίζει την Tesla

Μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων, που ξεπερνούν τα 100 gigabytes, συγκλονίζει την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Ελον Μασκ, καθώς περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς συνεργάτες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Hansdelsblatt.

Στα έγγραφα που διέρρευσαν, περιλαμβάνονται απόρρητες πληροφορίες για την κατασκευή αυτοκινούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την ανάπτυξη νέων συσσωρευτών  και άλλων εμπιστευτικών οδηγιών. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η Tesla έχει μεγαλύτερα τεχνικά προβλήματα με τον υπό σχεδιασμό αυτοκινούμενου ηλεκτρικού οχήματος, από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στην εφημερίδα ότι ένας πρώην υπάλληλος θεωρείται ύποπτος ότι είχε διαβιβάσει δεδομένα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας». Η Tesla  πρόκειται μάλιστα  να κινηθεί νομικά εναντίον του υπόπτου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας δεδομένων στο Βρανδεμβούργο, όπου η Tesla έχει ένα μεγάλο εργοστάσιο, δήλωσε στην εφημερίδα ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις για πιθανές παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων». Ο επίτροπος ενημέρωσε επίσης την ολλανδική αρχή προστασίας δεδομένων, h οποία είναι υπεύθυνη για τα κεντρικά γραφεία της Tesla στην Ευρώπη.

Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, «το θέμα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό από την άποψη της προστασίας δεδομένων, επίσης λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επηρεάζονται παγκοσμίως», αναφέρει η Handelsblatt .

Σύμφωνα με έρευνα, ένας πληροφοριοδότης επικοινώνησε με τις αρχές του Βραδεμβούργου τον Απρίλιο. «Ανησυχώ γιατί αυτά τα δεδομένα είναι επίσης προσβάσιμα στην Κίνα ή τη Ρωσία», έγραψε ο πληροφοριοδότης. Τα δεδομένα για τα οποία η Tesla φέρεται να μην είχε επαρκή προστασία, περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες για περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών διευθύνσεων και μισθών. Ακόμη και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του αφεντικού της εταιρείας Ελον Μασκ  ήταν προφανώς διαθέσιμος. Κάποια  αρχεία δεδομένων λέγεται ότι σχετίζονται με τραπεζικά στοιχεία πελατών.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεσμεύεται για τη μέγιστη προσοχή όσον αφορά την προστασία των δεδομένων.

Σύμφωνα με μια εσωτερική οδηγία που διατέθηκε στην Handelsblatt, προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμοί διαβατηρίου και κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να κοινοποιούνται μόνο με προστασία κωδικού πρόσβασης και με την άδεια του επόπτη. Η πρόσβαση θα πρέπει να παρέχεται μόνο σε υπαλλήλους «που πρέπει αποδεδειγμένα να το γνωρίζουν».

Η έρευνα της Handelsblatt εγείρει αμφιβολίες ότι η Tesla εφαρμόζει αυτούς τους κανονισμούς. Η εταιρεία έχει στοχοποιηθεί από τις γερμανικές και ολλανδικές αρχές προστασίας δεδομένων.

Σχετικα αρθρα

Έλον Μασκ: Σενάρια για ταξίδι στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα

admin

Ο Σάντσεθ προκηρύσσει πρόωρες εκλογές μετά την ήττα στις τοπικές κάλπες

admin

Ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας: Ανοδικά ο τζίρος το 2022 – Οι κυριότεροι «πελάτες» της Ε.Ε.

admin

Προσέγγιση φιλίας με στόχο τεχνολογία και καινοτομία μεταξύ Βρετανίας – Ινδίας

admin

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin

Μπάιντεν: Ίσως σήμερα η συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

admin

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

admin