Image default
Αγορές

Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική μέρα σημειώνει την Παρασκευή (26/5) η Wall Street, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης έπειτα από τις πολυήμερο πτωτικό σερί που προηγήθηκε. Μαζί με τους βασικούς δείκτες ενισχύονται -αν και συγκρατημένα- οι ελπίδες των επενδυτών για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις σχετικά την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,68% στις 32.987,39 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,80% στις 4.184,60 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,06% στις 12.832,80 μονάδες.

Η μετοχή της Marvell Technology σημειώνει άνοδο 17%, αφού ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους της ήταν καλύτερο του αναμενομένου. Παράλληλα, η Gap, σημειώνει άλμα άνω του 11%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες και μείωση των πωλήσεων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, με τους επενδυτές να ικανοποιούνται με τη μεγάλη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αποχώρησε από το Καπιτώλιο το βράδυ της Πέμπτης λέγοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Ωστόσο, πηγές του CNBC ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος και ο Μακάρθι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, που θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ για δύο χρόνια. Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αθετήσουν το χρέος τους την 1η Ιουνίου, εάν δεν αυξηθεί το «ταβάνι».

Στα μάκρο της ημέρας, ο αμερικανικός πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο Απρίλιο. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος για την ένδειξη του πληθωρισμού από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), αυξήθηκε στο 4,7% από 4,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Άλμα» 17% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά τον Απρίλιο και σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών, στα 96,8 δισ. δολ. καθώς οι εισαγωγές ανέκαμψαν με ισχυρό ρυθμό και οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν. Τον Μάρτιο το έλλειμμα ήταν στα 82,7 δισ. δολ. Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 5,5% στα 163,3 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,8% στα 260 δισ. δολ. τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία απογραφών. 

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Marvel
  • Gap
  • Ανώτατο όριο χρέους
  • πληθωρισμός
  • εμπορικό ελλειμμα

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin