Image default
Τοις Μετρητοίς

Που πάνε τα λεφτά τους οι Αμερικανοί καταθέτες;

Που πάνε τα λεφτά τους οι Αμερικανοί καταθέτες;

Με τις αμερικανικές καταθέσεις να έχουν πέσει το 2023 έως και -5,57% χτυπώντας τα ανάλογα επίπεδα πτώσης του 1975 οι αναλυτές ψάχνουν να βρουν που έχουν πάει αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια από τις εξηγήσεις που δίνουν έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις των Αμερικανών στα 3μηνιαία γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου (3-Month Treasury Bill).

Δηλαδή οι καταθέτες τραβάνε τα λεφτά τους από ένα καταθετικό λογαριασμό που δίνει κατά μέσο όρο ένα 0,25% και τα βάζουν στα 3μηνα γραμμάτια τα οποία έχουν πλέον ένα επιτόκιο που ξεπερνά το 5,44%.

Το νουμεράκι αυτό όπως φαίνεται και στο διάγραμμα του US03MY  είναι το μεγαλύτερο που έχει διαμορφωθεί από το 2001 καθώς το προηγούμενο σημαντικό υψηλό ήταν στα 5,16% του 2007.

Το πόσο μεγάλο είναι πλέον το επιτοκιακό χάσμα αρκεί να αναφέρουμε ότι πριν ένα χρόνο το αντίστοιχο επιτόκιο ήταν στο 1,03% ενώ πριν από δύο χρόνια κείτονταν στην ανυπαρξία του 0,01%. Το αμέσως επόμενο υψηλό εντοπίζεται στο 6,39% και είχε λάβει χώρα το 2000.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

May 28, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ευρωσύμβουλοι: Έκρηξη κερδοφορίας +322%

admin

Intrakat: Η επίτευξη των στόχων και το “θηρίο”

admin

Χρηματιστήριο: Ρηχή αγορά…

admin

Τα σχέδια του Σωκράτη Κ. για την Intralot

admin

Lavipharm: Διπλασιασμός εξαγωγών και εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας στο +64%

admin

Profile: Συνέχεια στην αναπτυξιακή της πορεία

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκρηκτική ενίσχυση κερδοφορίας στο +230%

admin

Τα πρώτα γκάλοπ και ο Στέφανος…

admin

Ο διαμελισμός της Singular Logic

admin

Eurobank και Intrum κατά κυρ Παντελή

admin

Γκάλοπ

admin

Με discount η ΕΤΕ…

admin