Image default
Οικονομία

Tesla: Ο Μασκ πάει για… δουλειές στην Κίνα – Η πρώτη επίσκεψη μετά από 3 χρόνια

Η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που δραστηριοποιείται η Tesla -μετά από τις ΗΠΑ-.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα έχοντας στον «στόχαστρο» τα περιθώρια επέκτασης της εταιρείας του στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνησης στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Μασκ αναμένεται να έχει συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους της Κίνας χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το ποιοι θα είναι οι εν λόγω αξιωματούχοι και τα θέματα που θα τεθούν στις επαφές που θα έχει ο Μασκ με αυτούς.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που δραστηριοποιείται η Tesla -μετά από τις ΗΠΑ-, ενώ το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη είναι το μεγαλύτερο που έχει η εταιρεία διεθνώς.

Ακόμα, ο Μασκ είναι ο επικεφαλής της Twitter, με τη λειτουργία της πλατφόρμας να είναι απαγορευμένη στην Κίνα αν και ορισμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Twitter μέσω VPN.

  • Ινδία: Η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου επενδύει 12 δισ. δολάρια στην «πράσινη» ενέργεια

Η φυσική παρουσία του Μασκ στην Κίνα θα είναι η πρώτη από τις αρχές του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε το Πεκίνο σε σειρά lockdown ανά τη χώρα, επηρεάζοντας αρνητικά την παραγωγή της Tesla στην ασιατική χώρα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλαπλά θέματα, περιλαμβανομένου ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου αποδυναμώνεται.

Η Tesla μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, παρότι είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που θα παράγει συσσωρευτές Megapack.

Η εταιρεία έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής συστημάτων μετάδοσης ισχύος στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη που θα ανέρχονται στις 1,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο κρατικός σχεδιαστής της Κίνας παλεύει με το πλεόνασμα δυναμικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία της με περισσότερους από 100 παίκτες και είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση νέας παραγωγικής δυναμικότητας.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Η Tesla χτίζει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό το οποίο αναμένεται να παράγει ένα χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της.

Σχετικα αρθρα

Reuters για Fitch: Στους κορυφαίους διεθνείς δείκτες τα ελληνικά ομόλογα

admin

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Παπαθανάσης για επενδυτική βαθμίδα από Fitch: Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς – Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους

admin

Fitch: Επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, BBB- με θετικές προοπτικές

admin

Fitch: Aναβαθμίζει την Ελλάδα σε «BBB-», Outlook Stable

admin

Χατζηδάκης για την αναβάθμιση από την Fitch: Μεγάλη εθνική επιτυχία

admin

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch – Επενδυτική βαθμίδα με ανάπτυξη στο 2,4% φέτος

fastpath

Μελόνι: Η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα επηρεάζει και τον μισθό τους

fastpath

Black Friday: Mεγάλη κίνηση, αλλά υποτονικά οι πωλήσεις

admin

Υπουργείο Τουρισμού: Πρωτοπορεί με τη γυναικεία ηγεσία του

fastpath

fastpath

Η Ελλάδα επανεξελέγη στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

admin