Image default
Επιχειρήσεις

ΑΒΑΞ: Ανέλαβε την κατασκευή εργοστασίου ενέργειας στη Ρουμανία – Στα 673 εκατ. ευρώ η σύμβαση

Tην υπογραφή σύμβασης με τον Όμιλο Mass Group Holding (MGH) για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία, συνδυασμένου κύκλου ισχύος 1.750 ΜW και συνολικού προϋπολογισμού 673,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ΑΒΑΞ.

Πρόκειται για τη μονάδα «Mintia Combined Cycle Power Plant», η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή Deva, με τα έργα να διαρκούν 38 μήνες, δημιουργώντας περίπου 700 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα σε ελληνική εταιρεία.

Η μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο και θα αποτελείται από δύο αεριοστροβίλους SGT5-9000HL, έναν ατμοστρόβιλο SST5-5000 και τρεις γεννήτριες SGen5-3000W της εταιρείας SIEMENS (η προμήθεια των ανωτέρω δεν αποτελεί μέρος του αντικειμένου της σύμβασης της ΑΒΑΞ).

Το νέο έργο αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ανάθεση της Mass Group Holding στον Όμιλο ΑΒΑΞ. Υπενθυμίζεται πως τα δύο προηγούμενα έργα ήταν η Φάση 2 και η Φάση 3 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Besmayah του Ιράκ συνολικής ισχύος 3.150 MW.

Με την ολοκλήρωση του νέου έργου, η ΑΒΑΞ θα έχει παραδώσει στη MGH μονάδες συνολικής ισχύος 4,9 GW.

Πλέον το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου (σε υπογεγραμμένες και προς υπογραφή συμβάσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκτέλεση εντός του 2023) προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Χρήστου Ιωάννου, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ο Όμιλος ΑΒΑΞ αποδεικνύει την ισχύ του και το διεθνή προσανατολισμό του μέσω της επιτυχημένης ολοκλήρωσης συμφωνιών όπως η σημερινή. Ευχαριστούμε θερμά την Mass Group Holding για την εμπιστοσύνη της, καθώς με αυτό το τρίτο κατά σειρά έργο, μας έχει πλέον αναθέσει συμβάσεις αξίας περίπου 1,6 δις Ευρώ. Η ανάληψη του Mintia Combined Cycle Power Plant επιβεβαιώνειτο know how της ΑΒΑΞ σε ενεργειακά και βιομηχανικά έργα.»  

Διαβάστε ακόμα

Οι αναλυτές και οι μετακινήσεις ψήφων, η δυνατή μεταγραφή της ΙNTRAKAT, οι δυο γαμπροί της Lamda και η μάχη του Ηρακλείου

Η άνοδος και η πτώση της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ: Έρχεται σφυρί με… μεγάλη ιστορία για τα γραφεία στην Κηφισιά (pics)

Πληθωρισμός: Νέα «ανάσα» με πτώση κάτω από 3% τον Μάιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Prodea Investments: Τα deal με ΕΤΕ και Mytilineos και η «άμυνα» στην άνοδο των επιτοκίων και των τιμών στα υλικά

admin

Με fast track διαδικασίες έργα υποδομών και αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία (pic)

admin

Η Renault τερματίζει τη συμφωνία κοινής αγοράς με τη Nissan

admin

Revoil: Στα €388,43 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο – Στα €5,68 εκατ. τα EBITDA (πίνακας)

admin

SunriseMezz PLC: Στα €2,9 εκατ. τα ανεβασμένα κέρδη εξαμήνου

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €2,9 εκατ. στο 6μηνο

admin

Phoenix Vega Mezz: Στα €6,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2023

admin

Σημαντικά αυξημένα κατά 25,5% τα έσοδα της Trastor στο εξάμηνο

admin

Trastor: Αύξηση 25,5% στα έσοδα από μισθώματα κατά το α’ 6μηνο

admin

Prodea Investments: Αύξηση 18% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο 2023

admin

Intracom Holdings: Ισχυρά διαθέσιμα 223,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο (πίνακες)

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε το σχέδιο μερικής διάσπασης του κλάδου ακινήτων θυγατρικής

admin