Image default
Ευρώπη

Έλον Μασκ: Ταξίδεψε στο Πεκίνο – Συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Κίνας

Τα σενάρια που τον εμφάνιζαν να ταξιδεύει στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα επιβεβαίωσε ο Έλον Μασκ, ο οποίος συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Κιν Γκανγκ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κινέζος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι το Πεκίνο θα δημιουργήσει ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για εταιρείες από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla.

Η Κίνα θα συνεχίσει να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, είπε ο Τσιν στον Μασκ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης της πλατφόρμας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, αν και ορισμένοι πολίτες της έχουν πρόσβαση μέσω VPN.

Η επίσκεψη του Έλον Μασκ -τρία χρόνια μετά το προηγούμενο ταξίδι του στην Κίνα- πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένου του εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Tesla έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους μετά από συμμετοχή σε διαδηλώσεις

admin

Ένας «πράσινος» κεντρικός τραπεζίτης που βλέπει πολύ πιο μακριά

admin

Eurostat : Στο 2,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin