Image default
Επιχειρήσεις

Βασίλης Τσανός: Επιδόσεις άνω των €50 εκατ. φέτος για την Tetra Pak Hellas

Οι όγκοι πωλήσεων των πελατών της Tetra Pak σε ταχυκίνητες κατηγορίες, όπως το γάλα, μπορεί να περιορίζονται υπό το βάρος του πληθωρισμού, εν τούτοις η ελληνική θυγατρική του σουηδικού Ομίλου Tetra Lava διατηρεί μία σταθερότητα στις οικονομικές της επιδόσεις με «αιχμή» τη σειρά των νέων έργων που εκτελεί σε υφιστάμενους και νέους πελάτες. Ως εκ τούτου η περυσινή επίδοση των 49 εκατ. ευρώ σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας.

Το ελληνικό γραφείο, όπως εξηγούσε χθες ο κ. Βασίλης Τσανός, Key Account Director & Sales Office Manager της Tetra Pak Hellas, λειτουργεί ως ένα μίνι hub που υποστηρίζει τις πωλήσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου cluster για τη νότια Ευρώπη.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Tetra Pak Hellas με την παρουσία εκπροσώπων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την αγορά ανακύκλωσης υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που κάνει η εταιρεία ώστε οι συσκευασίες της να ανακυκλώνονται πλήρως αλλά και το μίγμα τους να είναι ακόμα πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Τσανός, η Tetra Pak θα αλλάξει σταδιακά καθώς θα στραφεί σε  συσκευασίες προϊόντων που θα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές πρώτες ύλες, μεγαλύτερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών που θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Στόχος είναι να αναπτύξει τη συγκεκριμένη συσκευασία έως το 2030. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πολυεθνικός όμιλος επενδύει παγκοσμίως 100 εκατ. ευρώ ανά έτος

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια. Ήταν αυτή που έφερε στην επιφάνεια την ασηπτική συσκευασία τροφίμων, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα αποθήκευσης του γάλακτος ή άλλων προϊόντων όπως οι σάλτσες και ο πελτές ντομάτας για σημαντικό διάστημα χωρίς τη χρήση ψύξης ή συντηρητικών.

Πελάτες της είναι γνωστές εταιρείες τροφίμων όπως η Coca Cola 3E, η Friesland Campina, η Δέλτα, η Μινέρβα Ελαιουργική, η MΕΒΓΑΛ, η Κρι Κρι και άλλοι.

Η Tetra Pak Hellas αποτελεί θυγατρική του ομίλου Tetra Lava, που διατηρεί καθαρές πωλήσεις 11,14 δισεκατομμυρίων ευρώ, 54 εργοστάσια, 25.147 άτομα προσωπικό και δραστηριότητα σε 160 χώρες.

Η ελληνική θυγατρική διατηρεί σήμερα στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης, καλύπτοντας το 96% του πληθυσμού της χώρας με 174.000 μπλε κάδους. Όπως σημείωσε στην εκδήλωση ο γενικός διευθυντής της ΕΕΑΑ κ. Γιάννης Ραζής το 2022 ανακυκλώθηκαν 521 χιλ. τόνοι απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Νέα «ανάσα» με πτώση κάτω από 3% τον Μάιο

Viva Wallet: Έσοδα €122 εκατ. το 2022 – Το deal με τη J.P, το νέο πλάνο stock option και η μη πώληση των POS

Το χρυσό μοντέλο «παραγωγής χρήματος» της efood

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust- Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 26 Απριλίου η επαναληπτική Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Alpha Trust: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €0,55

admin

Alpha Trust: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη το 2023, μέρισμα €0,55

admin

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 187.046 μετοχές της Reds από το ταμπλό

admin

Ελλάκτωρ: Αγορά 187.046 μετοχών της Reds

admin

ΣΙΔΜΑ: Ζημιές έναντι κερδών το 2023

admin

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Στα €231,1 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023

admin

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία και αύξηση τζίρου 83%

admin

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA ύψους €16 εκατ. και καθαρά κέρδη €3 εκατ.

admin

Διάκριση του Ομίλου Αttica με 6 βραβεία στα Tourism Awards 2024

admin

Fourlis: Στήριξη των εργαζομένων για το Πάσχα με έξτρα παροχή €200

admin