Image default
Ευρώπη

Ε. Χολμς: Σε φυλακές με…facilities για την «απάτη του αίματος» – «Προειδοποίηση» στην Silicon Valley

Ξεκίνησε από σήμερα να εκτίει την ποινή της στις φυλακές Μπράιαν του Τέξας, η  Ελίζαμπεθ Χολμς της Theranos, πρώην «σταρ» της Σίλικον Βάλεϊ, και  πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Theranos, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη άνω των 11 ετών για απάτη.

Αφήνει πίσω της έναν γιο σχεδόν 2 ετών, ο οποίος γεννήθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης της, και μια κόρη 3 μηνών, η οποία γεννήθηκε μετά την καταδίκη της τον Νοέμβριο του 2022. Τα παιδιά έχει αποκτήσει με τον Μπίλι Έβανς, η οικογένεια του οποίου έχει μια αλυσίδα ξενοδοχείων

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών (BOP) επιβεβαίωσε ότι η πρώην επιχειρηματίας έφτασε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μπράιαν, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εγκλεισμό της, επικαλούμενο λόγους προσωπικών δεδομένων.

Εκεί, η γυναίκα που κάποτε χαρακτηρίστηκε ως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο θα μπορεί να εργάζεται μαζί με άλλες κρατούμενες για 12 σεντς (10 πένες) έως 1,15 δολάρια (93 πένες) την ώρα – ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα πηγαίνει για τις πληρωμές αποζημίωσης που της έχει επιβάλει το δικαστήριο, κάτι που ακούγεται μάλλον ως αστείο αφού, το δικαστήριο έχει επιδικάσει 452 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στα θύματά της.

It’s incredibly sad that Elizabeth Holmes’ children are going to be without their mother in their most formative years because she made the self-serving decision to specifically get pregnant multiple times ahead of her trial in hopes it would keep her from going to prison. pic.twitter.com/9M8wM6ItNB

— chris evans (@notcapnamerica) May 30, 2023

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή της η Χολμς ισχυριζόταν ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε τους δικηγόρος της, η αμοιβή των οποίων υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. «Θα πρέπει να δουλεύω για όλη μου τη ζωή για να τους αποπληρώσω», είπε.

Οι περισσότερες τρόφιμοι, στο Μπράιαν, έχουν καταδικαστεί για μη βίαια εγκλήματα, χαμηλού επιπέδου διακίνηση ναρκωτικών ή αδικήματα του λεγόμενου λευκού κολάρου.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο των φυλακών, η ζωή περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από την εργασία και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής ή διοίκησης επιχειρήσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal η φυλακή διαθέτει εγκαταστάσεις όπου οι κρατούμενοι μπορούν να διοργανώνουν συναθροίσεις και τα παιδιά τους μπορούν να παίζουν.

An aerial view shows the prison where Theranos founder Elizabeth Holmes is to begin serving her sentence for defrauding investors in the failed blood-testing startup, at the Federal Prison Camp in Bryan, Texas, U.S. May 30, 2023. REUTERS/Go Nakamura

Εκεί βρίσκεται και μία ακόμη «σταρ», η Τζένιφερ Σαχ, πρωταγωνίστριατης σειράς “Real Housewives of Salt Lake City” η οποία καταδικάστηκε  φέτος σε 6 1/2 χρόνια φυλάκισης για εξαπάτηση χιλιάδων ανθρώπων για ένα προιόν  τηλεμάρκετινγκ.

Παρά τις παροχές πάντως, είναι σπάνιο να βλέπεις αφεντικά της τεχνολογίας να πηγαίνουν στη φυλακή με κατηγορίες για απάτη.

Η εικόνα της Χολμς να μπαίνει σε ομοσπονδιακή φυλακή , θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για άλλα αφεντικά στη Silicon Valley, για τους οποίους οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι ακολουθούν την τακτική “fake it until you make it” (“Προσποιήσου, μέχρι να τα καταφέρεις”)

Η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει ότι η δεινή θέση της Χολμς θα αποτρέψει άλλα στελέχη εταιρειών από το να διατυπώνουν εξωφρενικούς ισχυρισμούς για το τι μπορεί να κάνει η τεχνογνωσία τους, ενώ κυνηγούν επενδυτές.

Η μεγάλη απάτη του αίματος: Η Ελίζαμπεθ Χολμς θα πάει φυλακή – Θα πληρώσει τα θύματα;

Η απάτη

Υπενθυμίζεται  ότι μία επαναστατική συσκευή, που είχε εφεύρει ο «θηλυκός Στιβ Τζομπς» (όπως συχνά αποκαλούσαν τα μέσα τη Χολμς, χάρη στα αυστηρά μαύρα ζιβάγκο που φορούσε, αλλά και στην εικόνα μίας ιδιοφυίας με όραμα, που προωθούσε με επιτυχία) μπορούσε να πραγματοποιήσει δεκάδες εξαιρετικά περίπλοκες εξετάσεις αίματος με λίγες μόνο σταγόνες αίματος. Αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ψέμα. Επενδυτές που χρηματοδότησαν της εταιρεία της], Theranos, με εκατοντάδες εκατομμύρια την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες ασθενείς εξαπατήθηκαν.

Σημειώνεται ότι και ο πρώην συντροφός της και συνεταίρος της στην Theranos, Ραμες ” Σάνι” Μπαλουάνι, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 13 ετών στην Καλιφόρνια

Σε δακρύβρεχτα σχόλια πριν από την καταδίκη της τον Νοέμβριο, η Χολμς δήλωνε ότι μετανιώνει για τις ευθύνες της στην Theranos “με κάθε κύτταρο του σώματός μου”, αλλά δεν παραδέχθηκε ποτέ κανένα ποινικό αδίκημα.

Σχετικα αρθρα

Ιαπωνία: Αύξηση επιτοκίων μετά από 17 χρόνια από την Bank of Japan

admin

Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης

admin

Κίνα: Πώς το Tinder μετατρέπεται σε εργαλείο αναζήτησης εργασίας

admin

Η κεντρική τράπεζα των… κεντρικών τραπεζών «βλέπει» μεγάλες μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Υποχωρούν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, αλλά αυξάνεται ο «πληθωρισμός της απληστίας»

admin

Ποια Nvidia; Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

admin

Αυξάνονται οι πτωχεύσεις εταιρειών στη Γερμανία

admin

Στο 2,25% τα επιτόκια της ΕΚΤ στο τέλος του 2025

admin

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο η Meta για τον ρόλο της στην παράνομη πώληση φαρμάκων

admin

Ε.Ε: Απαλλάσσονται οι μικροί αγρότες από τις κυρώσεις και τους ελέγχους της ΚΑΠ

admin

Η Αυστριακή κληρονόμος που αφήνει 50 αγνώστους να αποφασίσουν την τύχη της περιουσίας της

admin

Ζωή πάνω στο «τρίγωνο του λιθίου» αξίας τρισεκατομμυρίων – Σύντομα… εφιάλτης

admin