Image default
Αγορές

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο το αμερικανικό χρέος

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο το αμερικανικό χρέος

Σε πτωτικό τέμπο κινήθηκαν σήμερα (30/5) οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,92% στις 456,64 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών ηγήθηκε των απωλειών με -2,7% ενώ αντίθετα οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ενισχύθηκαν κατά 0,8%.

Σημειώνεται ότι ο Stoxx οδεύει προς την πιο απότομη μηνιαία πτώση του για φέτος, παρά το γεγονός ότι έφτασε σε υψηλό πάνω από ενός έτους νωρίτερα τον Μάιο.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,27% στις 15.908,91 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 διολίσθησε 1,38% στις 7.522,07 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα 1,29% στις 7.209,75 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 9.167,50 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε πτωτικά κατά 0,16% στις 26.575,76 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη διολίσθησε περαιτέρω τον Μάιο, με την εμπιστοσύνη των υπηρεσιών να επηρεάζεται επίσης, παράλληλα με την υποτονική απόδοση στον μεταποιητικό τομέα. Συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε 96,5 έναντι 98,9 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 99,3. Η βιομηχανική εμπιστοσύνη κινήθηκε αρνητικά στο -5,2 έναντι -4,0 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ ήταν στο -2,6. Η εμπιστοσύνη των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 7,0 έναντι 10,2 που αναμενόταν, ενώ ήταν στο 10,5.

Σε χαμηλό δύο ετών επιβραδύνθηκε τον Μάιο ο πληθωρισμός στην Ισπανία, υποχωρώντας σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Πιο συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στην Ισπανία επιβραδύνθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση,  καθώς το κόστος των καυσίμων μειώθηκε και η αύξηση των τιμών των τροφίμων ήταν πιο μικρή, σύμφωνα με το -. Το αποτέλεσμα έρχεται μετά τον πληθωρισμό 3,8% του Απριλίου. Είναι επίσης πολύ κάτω από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων για 3,3%. Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός μειώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα, αν και παρέμεινε ψηλά, στο 6,1%.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Stoxx 600
  • καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • πληθωρισμός

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin