Image default
Ευρώπη

Πιέσεις Αυστρίας, Γαλλίας, Ολλανδίας για τον έλεγχο των ιδιωτικών τζετ

Η Αυστρία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση των πτήσεων ιδιωτικών τζετ που καταναλώνουν πολλά καύσιμα, ανέφεραν οι τρεις χώρες σε επιστολή που απέστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιστολή εστάλη με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βιέννης.

«Οι πτήσεις με ιδιωτικά τζετ αποτελούν χόμπι των πλουσίων. Αλλά δεν γίνεται όλοι μας να πληρώνουμε γι’ αυτές. Διότι κάθε πτήση με ιδιωτικό τζετ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το κλίμα μας», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Leonore Gewessler (Πράσινοι), όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε από κοινού ότι οι αεροπορικές μεταφορές στην ΕΕ θα πρέπει επίσης να γίνουν κλιματικά ουδέτερες έως το 2050.

Επιπλέον, η Αυστρία έθεσε το θέμα της ισότητας των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνόδου των υπουργών Μεταφορών την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε το ερευνητικό ινστιτούτο CE Delft στα τέλη Μαρτίου, ο αριθμός των ιδιωτικών πτήσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 64% σε 572.806 πέρυσι, όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην Αυστρία είναι σήμερα εγγεγραμμένα 227 ενεργά ιδιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace που διερεύνησε την αυστριακή βιομηχανία ιδιωτικών τζετ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυτά προκάλεσαν συνολικά τουλάχιστον 407.000 τόνους εκπομπών CO2, διένυσαν περίπου 96 εκατομμύρια χιλιόμετρα και περιστράφηκαν έτσι γύρω από τη γη 2.399 φορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ.

Πρόσφατα, η Greenpeace Αυστρίας έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την τελευταία έκθεση απογραφής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η οποία περιγράφει σενάρια με βάση την εξέλιξη των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Η αυστριακή κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει ουδετερότητα ως το 2040, αλλά σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορέσει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόνο κατά 30% ως το 2050 σε σχέση με το 1990 και έτσι αναμένεται να χάσει ακόμη και τους λιγότερο φιλόδοξους στόχους της ΕΕ που αποσκοπούν στην ουδετερότητα ως το 2050.

Σχετικα αρθρα

Ιαπωνία: Αύξηση επιτοκίων μετά από 17 χρόνια από την Bank of Japan

admin

Επίθεση γοητείας από το ΝΑΤΟ ενόψει αμερικανικών εκλογών

admin

Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης

admin

Κίνα: Πώς το Tinder μετατρέπεται σε εργαλείο αναζήτησης εργασίας

admin

Η κεντρική τράπεζα των… κεντρικών τραπεζών «βλέπει» μεγάλες μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Υποχωρούν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, αλλά αυξάνεται ο «πληθωρισμός της απληστίας»

admin

Ποια Nvidia; Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

admin

Αυξάνονται οι πτωχεύσεις εταιρειών στη Γερμανία

admin

Στο 2,25% τα επιτόκια της ΕΚΤ στο τέλος του 2025

admin

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο η Meta για τον ρόλο της στην παράνομη πώληση φαρμάκων

admin

Ε.Ε: Απαλλάσσονται οι μικροί αγρότες από τις κυρώσεις και τους ελέγχους της ΚΑΠ

admin

Η Αυστριακή κληρονόμος που αφήνει 50 αγνώστους να αποφασίσουν την τύχη της περιουσίας της

admin