Image default
Αγορές

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

Πτώση καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (31/5), καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου παραμένουν.

Οι μετοχές των αυτοκινήτων υποχωρούν 1,3% και οι βιομηχανικές κατά 1,2%. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνέχισαν να επωφελούνται από μια κίνηση προς την αμυντική βιομηχανία , ο οποίος είναι ο μοναδικός τομέας που διαπραγματεύεται στα «πράσινα», με άνοδο 0,1%.

Μετά την ψήφιση μιας βασικής διαδικαστικής ψηφοφορίας στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής την Τρίτη, ο Νόμος για τη Δημοσιονομική Ευθύνη έχει προγραμματιστεί προσωρινά να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών εντός της ημέρας.

Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από τη Δευτέρα, όταν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προβλέπει ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους.

Το μη κομματικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου την Τρίτη εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έβλεπε τα δημοσιονομικά ελλείμματα «να μειωθούν κατά περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια» την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κόμματος, ενδεχομένως παρέχοντάς του πρόσθετη υποστήριξη.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν 0,9% την Τρίτη, με απότομη πτώση στη Nestle.

Οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν να δέχονται ώθηση από την εισηγμένη στις ΗΠΑ Nvidia, η οποία για λίγο έφτασε στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στα μάκρο, ο πληθωρισμός στη Γαλλία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, αν και παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%. Αναμένονται προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης στοιχεία από την Κίνα, όπου ο δείκτης των διευθυντών αγορών της μεταποίησης υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ και οι τιμές και οι συναλλαγές των ακινήτων «αποδυναμώθηκαν απότομα».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κινούνταν χαμηλότερα νωρίς την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,40% στις 454,82 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,38% στις 15.852,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,51% στις 7.172,70 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,28% στις 7.502,06 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,31% στις 26.488 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,22% στις 9.148,14 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να υποχωρεί 0,31% στις 5.775,94 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin