Image default
Ευρώπη

Credit Suisse: Κάθε μέρα παραιτούνται 150 εργαζόμενοι

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Credit Suisse παραιτούνται κάθε εβδομάδα, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, και  ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγορά από την UBS.

Τραπεζίτες της Credit Suisse, αναζητούν πιο ασφαλή απασχόληση σε ανταγωνιστές, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Η ελβετική εφημερίδα Blick ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι κάθε ημέρα περίπου 150 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παραιτούνται από την Credit Suisse ενώ ένα από τα δύο αυτά πρόσωπα δήλωσε ότι βλέπουν περίπου 200 παραιτήσεις την εβδομάδα.

Η UBS συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της στο πλαίσιο της έκτακτης διάσωσης που ενορχηστρώθηκε από τις ελβετικές αρχές μετά την αναταραχή στην αγορά που οδήγησε την προβληματική τράπεζα στο χείλος της κατάρρευσης.

Η Credit Suisse ανέφερε τον Απρίλιο ότι το «ποσοστό αποχώρησης των εργαζομένων» της τράπεζας ήταν «υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι» και ότι είχε μόλις πάνω από 48.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης στα τέλη του περασμένου τριμήνου. Είχε αναφέρει ότι είχε 50.480 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης στα τέλη του 2022.

Σε ένα παράδειγμα προσέγγισης του προσωπικού της Credit Suisse από ανταγωνιστές, η Santander, η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, προσέλαβε τουλάχιστον οκτώ τραπεζίτες από την Credit Suisse και έχει βάλει ακόμα περισσότερους στο στόχαστρο, όπως μετέδωσε αυτό τον μήνα το - News.

Η UBS σπεύδει να ολοκληρώσει τη συμφωνία πολύ πριν το τέλος αυτού του τριμήνου, ζητώντας γρήγορη έγκριση από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά στους πελάτες και τους εργαζομένους της Credit Suisse. Ο πρόεδρός της Κολμ Κέλεχερ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αυτό θα συμβεί «πολύ σύντομα».

Η διοίκηση της UBS έχει επίσης δηλώσει ότι κρατά πολύ ψηλά τον πήχυ όταν αποφασίζει εάν θα διατηρήσει ή όχι κάποιους από τους εργαζομένους στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Τραπεζίτης από την Credit Suisse στη Ζυρίχη δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα βρίσκεται σε μια ρευστή κατάσταση, με την επενδυτική της τράπεζα να καταγράφει τις περισσότερες αποχωρήσεις προσωπικού. Η UBS έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να περιορίσει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, που απασχολεί περίπου 17.000 εργαζομένους, ενώ το ελβετικό κράτος έχει υποσχεθεί 9 δισεκ. ελβετικά φράγκα σε εγγυήσεις για την κάλυψη πιθανών ζημιών από τη διαδικασία αυτή.

Δεν περνά ούτε μία ημέρα χωρίς οι εργαζόμενοι να λάβουν αποχαιρετιστήριο - από κάποιον που αποχωρεί από την τράπεζα, δήλωσε το ένα από τα δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επενδυτική τράπεζα, τα τηλέφωνα συχνά χτυπούν χωρίς να τα απαντά κάποιος.

Ύστερα από εντολή του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Credit Suisse είδαν οι έκτακτες καταβολές μπόνους που επρόκειτο να λάβουν για το 2022 είτε να ακυρώνονται είτε να μειώνονται, μια απόφαση που συνέβαλε στην απόφαση κάποιων να φύγουν από την τράπεζα, πρόσθεσε το πρόσωπο αυτό.

Η συγχωνευθείσα τράπεζα θα απασχολεί 120.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, αν και η UBS έχει ήδη δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας με στόχο τη μείωση του κόστους.

- Reuters, -

Σχετικα αρθρα

Ιαπωνία: Αύξηση επιτοκίων μετά από 17 χρόνια από την Bank of Japan

admin

Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης

admin

Κίνα: Πώς το Tinder μετατρέπεται σε εργαλείο αναζήτησης εργασίας

admin

Η κεντρική τράπεζα των… κεντρικών τραπεζών «βλέπει» μεγάλες μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Υποχωρούν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, αλλά αυξάνεται ο «πληθωρισμός της απληστίας»

admin

Ποια Nvidia; Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

admin

Αυξάνονται οι πτωχεύσεις εταιρειών στη Γερμανία

admin

Στο 2,25% τα επιτόκια της ΕΚΤ στο τέλος του 2025

admin

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο η Meta για τον ρόλο της στην παράνομη πώληση φαρμάκων

admin

Ε.Ε: Απαλλάσσονται οι μικροί αγρότες από τις κυρώσεις και τους ελέγχους της ΚΑΠ

admin

Η Αυστριακή κληρονόμος που αφήνει 50 αγνώστους να αποφασίσουν την τύχη της περιουσίας της

admin

Ζωή πάνω στο «τρίγωνο του λιθίου» αξίας τρισεκατομμυρίων – Σύντομα… εφιάλτης

admin