Image default
Ευρώπη

«Made in Italy»: 1 δισ. ευρώ «προίκα», για το όραμα της Μελόνι

Κρατικό ταμείο ύψους 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θεωρεί στρατηγικές, δημιουργεί η Ιταλία, υλοποιώντας το όραμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή και να διασφαλίσει βασικές αλυσίδες εφοδιασμού, και να προωθήσει το “Made in Italy”.

“Το ταμείο αποσκοπεί στην ισχυροποίηση των εθνικών στρατηγικών αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και στην εξασφάλιση κρίσιμων πρώτων υλών”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας της Ιταλίας.

Εκτός από την αρχική κρατική παροχή, το ταμείο σκοπεύει να συγκεντρώσει πόρους από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το σχετικό σχέδιο νόμου προβλέπει, επίσης,  τη δημιουργία επίσημου λογότυπου για τα προϊόντα “Made in Italy”, ώστε να συμβάλει στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράλληλα να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά των απομιμητικών προϊόντων.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνουν τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη οικονομική επιρροή της Κίνας, ιδίως σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού, από ημιαγωγούς έως τεχνολογίες πράσινης ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρώμη βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανακατευθύνει τα κονδύλια για την ανασυγκρότηση λόγω της πανδημίας, τα οποία δεν έχει δαπανήσει, σε προγράμματα ενίσχυσης του ενεργειακού της τομέα, σε μία επιπλέον προσπάθεια να στηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια της Ιταλίας.

«Επικαιροποίηση»

Μάλιστα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι «το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί, με τα 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τους 527 στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα της», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «με την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και τα ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά σοκ που ακολούθησαν, προέκυψαν νέες προτεραιότητες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη και χρειάζεται, κατά συνέπεια, να επικαιροποιηθεί το Σχέδιο»

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της εντός της 31ης Αυγούστου θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τροποποίηση του Σχεδίου.

Σχετικα αρθρα

Σιγκαπούρη: Το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου κοστίζει τώρα 100.000 ευρώ

admin

ΕΕ: Πάνω από 250 δισ. το κόστος της διεύρυνσης

admin

Άμεση έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με Ουκρανία – Μολδαβία επιθυμεί ο Μισέλ

admin

Σχέδιο για τον κτηνοτροφικό τομέα και την επισιτιστική αυτάρκεια στη Γαλλία

admin

Πετρέλαιο: «Οργανωμένο χάος» αν οι τιμές εκτιναχθούν στα 100 δολάρια

admin

Nessie: Ο μυστικός αλγόριθμος που χρησιμοποιούσε η Amazon για να αυξάνει τις τιμές

admin

ΕΕ: Ξεκίνησε ο πόλεμος κατά του «οικονομικού εξαναγκασμού»

admin

«Ταξίδια εκδίκησης»: Το πάρτι τελειώνει

admin

Ο Καλατράβα και ο μακρύς κατάλογος των τεχνικών αστοχιών: Οι μηνύσεις και τα πρόστιμα

admin

Φλωρεντία: Κηρύσσει τον πόλεμο στην Airbnb- Απαγορεύει τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

admin

Σιτηρά: Συμφωνία Βαρσοβίας και Κιέβου για τη διαμετακόμιση

admin

«Όλα εξαρτώνται από τη Σαουδική Αραβία»: Τι θα μπορούσε να σβήσει τη φωτιά στις τιμές του πετρελαίου

admin