Image default
Ευρώπη

Twitter: Αξίζει μόλις το 33% των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά του ο Ελον Μασκ

Η αξία του Twitter σήμερα είναι πολύ κάτω από τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά του ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, σύμφωνα με τη Fidelity, η οποία πρόσφατα υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της στην εταιρεία.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς. Ακολούθησαν περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο, δηλαδή το 33%, του ποσού που πλήρωσε ο Μασκ.

Η επένδυση του Μασκ αξίζει πλέον 8,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη - Billionaires Index, ο οποίος χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του. Ο Μασκ ξόδεψε πάνω από 25 δισ. δολάρια για να αποκτήσει πέρυσι μερίδιο 79% στην εταιρεία.

Η τελευταία μείωση της αξίας διαγράφει περίπου 850 εκατ. δολάρια από την περιουσία ύψους των 187 δισ. δολαρίων του Μασκ, σύμφωνα με τον δείκτη του -. Όμως, παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του Μασκ έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 48 δισ. δολάρια φέτος, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla, κατά 63%.

Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε ότι πλήρωσε υπερβολικά υψηλό ποσό για την απόκτηση του Twitter, το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισ. δολαρίων. Πρόσφατα δήλωσε επίσης ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά που πλήρωσε για να το αποκτήσει. Όπως σημειώνει το πρακτορείο -, δεν είναι σαφές πώς η Fidelity κατέληξε στη δική της εκτίμηση ή εάν λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την εταιρεία.

Μετά την απόκτησή του από τον Μασκ, το Twitter αντιμετωοίζει οικονομικές δυσκολίες. Πέρα από το χρέος ύψους 13 δισ. δολαρίων, μειώθηκαν σημαντικά, κατά 50%, τα διαφημιστικά έσοδα, όπως έκανε γνωστό ο Μασκ τον Μάρτιο. Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων αποδίδεται στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που ελήφθησαν και τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο Μασκ. Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων μέσω των συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής.

Σχετικα αρθρα

Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ Credit Suisse – UBS για παράκαμψη των κυρώσεων στη Ρωσία

admin

Amazon: Μαζική αγωγή από 17 πολιτείες των ΗΠΑ και την ομοσπονδιακή αρχή ανταγωνισμού για μονοπωλιακές πρατικές

admin

Ξεκινάνε συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ Γερμανίας – Πολωνίας, Τσεχίας, παρά τις αντιδράσεις

admin

Καναδικό φιάσκο: Η Πολωνία εξετάζει αίτημα έκδοσης του Ουκρανού ναζί

admin

Νέοι Πορτογάλοι φέρνουν την κλιματική κρίση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

admin

Σκανδαλώδης εμπλοκή Muscat στη συμφωνία φυσικού αερίου με το Αζερμπαϊτζάν

admin

Κατεβάζει τα όπλα η Βουλγαρία για τον αποκλεισμό από την Σένγκεν

admin

Οργή στην Ολλανδία για τη λευκή περιβαλλοντική επιταγή στο αεροδρόμιο Schiphol

admin

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα αυξήσει τη δανειοδοτική της ικανότητα έως 125 δισ. δολάρια

admin

Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιες οικονομίες θα επωφεληθούν από την επέλασή της

admin

Κίνα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρόεδρος της Evergrande

admin

Ιταλία: «Οι τράπεζες κέρδισαν την Μελόνι»

admin