Image default
Ευρώπη

Twitter: Αξίζει μόλις το 33% των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά του ο Ελον Μασκ

Η αξία του Twitter σήμερα είναι πολύ κάτω από τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά του ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, σύμφωνα με τη Fidelity, η οποία πρόσφατα υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της στην εταιρεία.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς. Ακολούθησαν περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο, δηλαδή το 33%, του ποσού που πλήρωσε ο Μασκ.

Η επένδυση του Μασκ αξίζει πλέον 8,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη - Billionaires Index, ο οποίος χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του. Ο Μασκ ξόδεψε πάνω από 25 δισ. δολάρια για να αποκτήσει πέρυσι μερίδιο 79% στην εταιρεία.

Η τελευταία μείωση της αξίας διαγράφει περίπου 850 εκατ. δολάρια από την περιουσία ύψους των 187 δισ. δολαρίων του Μασκ, σύμφωνα με τον δείκτη του -. Όμως, παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του Μασκ έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 48 δισ. δολάρια φέτος, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla, κατά 63%.

Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε ότι πλήρωσε υπερβολικά υψηλό ποσό για την απόκτηση του Twitter, το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισ. δολαρίων. Πρόσφατα δήλωσε επίσης ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά που πλήρωσε για να το αποκτήσει. Όπως σημειώνει το πρακτορείο -, δεν είναι σαφές πώς η Fidelity κατέληξε στη δική της εκτίμηση ή εάν λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την εταιρεία.

Μετά την απόκτησή του από τον Μασκ, το Twitter αντιμετωοίζει οικονομικές δυσκολίες. Πέρα από το χρέος ύψους 13 δισ. δολαρίων, μειώθηκαν σημαντικά, κατά 50%, τα διαφημιστικά έσοδα, όπως έκανε γνωστό ο Μασκ τον Μάρτιο. Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων αποδίδεται στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που ελήφθησαν και τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο Μασκ. Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων μέσω των συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής.

Σχετικα αρθρα

Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης

admin

Κίνα: Πώς το Tinder μετατρέπεται σε εργαλείο αναζήτησης εργασίας

admin

Η κεντρική τράπεζα των… κεντρικών τραπεζών «βλέπει» μεγάλες μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Υποχωρούν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, αλλά αυξάνεται ο «πληθωρισμός της απληστίας»

admin

Ποια Nvidia; Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

admin

Αυξάνονται οι πτωχεύσεις εταιρειών στη Γερμανία

admin

Στο 2,25% τα επιτόκια της ΕΚΤ στο τέλος του 2025

admin

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο η Meta για τον ρόλο της στην παράνομη πώληση φαρμάκων

admin

Ε.Ε: Απαλλάσσονται οι μικροί αγρότες από τις κυρώσεις και τους ελέγχους της ΚΑΠ

admin

Η Αυστριακή κληρονόμος που αφήνει 50 αγνώστους να αποφασίσουν την τύχη της περιουσίας της

admin

Ζωή πάνω στο «τρίγωνο του λιθίου» αξίας τρισεκατομμυρίων – Σύντομα… εφιάλτης

admin

Περιστατικό κυβερνοεπίθεσης στο ΔΝΤ- Παραβιάστηκαν 11 λογαριασμοί email

admin