Image default
Αγορές

Wall Street: Ρευστοποιούν οι επενδυτές, αναμένοντας νέα για το χρέος

Wall Street: Ρευστοποιούν οι επενδυτές, αναμένοντας νέα για το χρέος

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (31/5) στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν εξελίξεις από την ψηφοφορία για την πρόσφατη συμφωνία επί της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο το deal για τον περιορισμό των ομοσπονδιακών δαπανών για δύο χρόνια και την αύξηση του πλαφόν στο χρέος.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί ακόμη. Πέρασε από μια μεγάλη δοκιμασία το βράδυ της Τρίτης (30/5), καθώς προχώρησε από το βήμα της Βουλής, μετά από ψήφους 7 υπέρ 6 κατά, προς την Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,67% στις 32.822,07 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,63% στις 4.179 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,43% στις 12.961 μονάδες.

Με τη συνεδρίαση της Τετάρτης να απομένει για να ολοκληρωθεί ο Μάιος, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη άνω του 6%, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο περίπου 0,4%, ενώ αντίθετα ο Dow Jones υποχωρεί περίπου 3,6%. Η υπεραπόδοση του τεχνολογικού δείκτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ώθησε για λίγο την χρηματιστηριακή αξία της Nvidia πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, υπολογιζόμενες σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκαν κατά 3,7% την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαΐου, όπως ανέφερε η Ένωση Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων (MBA). Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε κατά 4,6%. Το επιτόκιο των 30ετών ενυπόθηκων δανείων εκτινάχθηκε στο 6,91%, σημειώνοντας αύξηση από το 6,69% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, για να σημειώσει το υψηλότερο επίπεδό του από την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2022.

Ο δείκτης που καταγράφει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο, ο οποίος θεωρείται αντιπροσωπευτικός για το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσε μεγάλη πτώση τον Μάιο πέρα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης Chicago PMI, υποχώρησε στις 40,4 μονάδες από 48,6 τον Απρίλιο. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του δείκτη στις 47 μονάδες.

Τέλος, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν σε 10,1 εκατ. τον περασμένο μήνα, από 9,7 εκατ. τον Μάρτιο, νούμερο που αποτελεί υψηλό από τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν πως το νούμερο θα είναι κάτω από 9,5 εκατ.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Ανώτατο όριο χρέους
  • Nasdaq
  • Βουλή των Αντιπροσώπων

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin