Image default
Οικονομία

Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Οι έξι προκλήσεις στην επόμενη μέρα του ασφαλιστικού κλάδου

Πληθαίνουν οι μεταβλητές που δύναται να αλλάξουν τον ρου της ασφαλιστικής αγοράς.

Πληθαίνουν οι μεταβλητές που δύναται να αλλάξουν τον ρου της ασφαλιστικής αγοράς. Πρόκειται για έξι προκλήσεις που θα απασχολήσουν την επόμενη μέρα του ασφαλιστικού κλάδου στις οποίες αναφέρθηκε διεξοδικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στο πλαίσια του 23ου συνεδρίου της ΕΑΕΕ στην Ύδρα που άνοιξε τις πύλες του σήμερα.

Ειδικότερα ο κος Σαρρηγεωργιού αναφέρθηκε στις εξής 6 παραμέτρους:

Πρώτον, στον πληθωρισμό ο οποίος επηρεάζει μεταξύ άλλων τις επενδύσεις, τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις αλλά και την ικανότητα των πολιτών να ασφαλιστούν.

Δεύτερον, στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας το οποίο αποτελεί πλέον κομβικό ζήτημα της καθημερινής μας ζωής.

Τρίτον, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπου κάθε ασφαλιστική εταιρεία καλείται να αποφασίσει πού θα επενδύσει και σε ποιον χρόνο.

Τέταρτον, στην υιοθέτηση των ESG κριτηρίων σε έναν κλάδο ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας και έχει άμεση σχέση με την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Πέμπτο στο κανονιστικό πλαίσιο (regulation) όπου μπορεί μεν να παράγεται επιθυμητό αποτέλεσμα πλην όμως είναι ένα τεράστιο σύστημα που θέτει κανονισμούς και τεράστια υποχρεωτική πληροφόρηση με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας τα ασφαλιστικά προϊόντα να γίνονται πιο ακριβά για τους πελάτες και οι επενδύσεις λιγότερο αποδοτικές. Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει ίσως με αυτόν τον τρόπο κατευθύνουμε ένα μέρος του κόσμου σε άλλους φορείς εκτός κλάδου.

Έκτο στο ζήτημα της προσέλκυσης νέων ταλαντούχων εργαζομένων στον κλάδο ο οποίος σήμερα δεν θεωρείται ελκυστικός αν και αντίθετα παρουσιάζει μεγάλο και πολύπλευρο ενδιαφέρον.

Ακολούθως ο κ. Σαρρηγεωργίου αφού εστίασε στο χαμηλό ποσοστό διείσδυσης του κλάδου στην Ελλάδα, επισήμανε ως σημαντικό το ανακοινωθέν κίνητρο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση ασφάλισης ακινήτου για φυσικές καταστροφές προσθέτοντας ότι «μας εξέπληξε γιατί τα υπόλοιπα κόμματα δεν υποστήριξαν το μέτρο. Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν και άλλα κίνητρα συμπληρώνοντας πως πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων παραμένει ανασφάλιστο και ότι επίσης την μεγαλύτερη ανάγκη για ασφάλιση την έχουν άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Σχετικα αρθρα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2-6 Οκτωβρίου

fastpath

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Πώς επηρεάζουν την αγορά κατοικίας 

admin

Επιχειρήσεις: Έρχονται 3 προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης

admin

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Παράταση στην προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων

admin

Με fast track διαδικασία οι επικουρικές συντάξεις

admin

Eurostat: Στο 4,3% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

admin

Fitch: Αναβάθμισε την Πορτογαλία σε Α-

fastpath

ΔΥΠΑ-eΕΦΚΑ: Καταβολές σε 103.462 δικαιούχους

admin

Δημήτρης Ι. Φαφαλιός: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τιμά τον σπουδαίο Ναυτέλληνα

fastpath

“Εξοικονομώ” για νησιά και νέες επενδύσεις για τα Greco Islands

fastpath

Γκρίζα ζώνη τα cryptos για την εφορία – Προετοιμάζεται αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

admin

Προς κυβερνητικό shutdown οι ΗΠΑ – «Αδειάζει η κλεψύδρα»

admin