Image default
Οικονομία

Κατάργηση του ασφαλιστικού φόρου και μηδενικό ΦΠΑ στην Υγεία ζητούν οι ασφαλιστές

Σε κρίσιμη καμπή για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα και τη συνακόλουθη επαύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και του ελληνικού δημοσίου εισέρχεται η αγορά.

Σε κρίσιμη καμπή για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα και τη συνακόλουθη επαύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και του ελληνικού δημοσίου εισέρχεται η αγορά. Παρακαταθήκη προς τούτο αποτελεί -μεταξύ άλλων μέτρων- η αντικατάσταση του ασφαλιστικού φόρου και η απομείωση του ΦΠΑ, καθώς και η μη επιβολή ΦΠΑ στον κλάδο Υγείας.

Τα παραπάνω υπογράμμισαν σήμερα σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο κ. Ρόμπερτ Γκαουτσί, CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Νίκος Χαλκιόπουλος CΙO της Ευρωπαϊκής Πίστης η οποία χθες απορροφήθηκε πλήρως από την Allianz και ο κ. Νίκος Αντιμησάρης CEO της ERGO Hellas.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η φοροαπαλλαγή-έκπτωση στις ασφαλίσεις φυσικών καταστροφών οφείλει να αγγίξει το 30% προκειμένου να είναι ελκυστική για τον ασφαλισμένο, ενώ και στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης ως ευεργετικό μέτρο θεωρείται η φοροαπαλλαγή ούτως ώστε να διευρυνθεί το ενδιαφέρων των ιδιωτών.

Επενδυτική Βαθμίδα

Όπως σημειώθηκε σημαντικά οφέλη για την ασφαλιστική αγορά αναμένεται να προσδώσει η θετική πορεία της οικονομίας και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόσθεσαν δε ότι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα αλλάξει την επενδυτική στρατηγική των ασφαλιστικών εταιρειών θα αυξηθεί θεαματικά την παραγωγή της και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Τονίστηκε ακόμη ότι Υγεία και Περιουσία-Καταστροφές αποτελούν το μέλλον της ασφάλισης αγορά που θα βοηθηθεί και η αύξηση των στεγαστικών δανείων

Όπως υποστηρίχθηκε η μάχη του μέλλοντος θα δοθεί στην τεχνολογία δίαυλος που θα φέρει πιο κοντά τον πελάτη με τον ασφαλιστή του. Μάλιστα τονίστηκε η δυνατότητα ύπαρξης πρόληψης για τον ασφαλισμένο από τις εταιρείες.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η διαμεσολάβηση έχει λαμπρό μέλλον αφού τα δίκτυα πωλήσεων είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλιση.

Τέλος αναφέρθηκε ότι μέχρι το λυκόφως έτους θα δοθεί οριστική λύση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Διαφανές ασφαλιστήριο

Ειδικότερα ο κ. Γκαουτσί υπογράμμισε ότι στόχος είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να είναι διαφανές στους όρους του, απλό και κατανοητό για τον ασφαλισμένο και πολύ μικρό σε έκταση «αν είναι δυνατόν να είναι μόνο μια σελίδα» όπως σημείωσε.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην αξιοποίηση της ψηφιοποίησης επισημαίνοντας ότι η πραγματική μάχη του μέλλοντος θα δοθεί στο πεδίο της τεχνολογίας συμπληρώνοντας ότι η διευκολύνσεις που προσφέρει δεν είναι εναντίον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλά αντίθετα βοηθάει ώστε να προσφερθούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Επιπλέον χαρακτήρισε τα δεδομένα ως τον μεγαλύτερο θησαυρό των εταιρειών, υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείρισή τους θα είναι ορθή και μπορούν να αξιοποιηθούν κυρίως προς την κατεύθυνση της πρόληψης.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλκιόπουλος ανέφερε ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για υποχρεωτική στήριξη του κράτους και η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει φορολογικά κίνητρα στον κλάδο.

Πολλές από τις αυξήσεις ασφαλίστρων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της φορολογικής πολιτικής την περίοδο των μνημονίων.

Καταλήγοντας και σχετικά με την περαιτέρω αυστηροποίηση του εποπτικού πλαισίου Solvency II, υποστήριξε ότι λειτουργεί κατά των μακροχρόνιων εγγυήσεων και πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην περιορίζουν τις πωλήσεις τους.

Σχετικα αρθρα

ΔΥΠΑ: 976.373 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο – Μείωση 5,7% από το 2023

admin

Παπαστεργίου: Θα υπάρξουν νέα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση δικτύων

admin

Προειδοποίηση Scicluna: Αντιμέτωπη με διπλό χτύπημα η Ευρώπη εάν η ΕΚΤ δεν μειώσει τα επιτόκια

admin

Ποιους βάζει στο στόχαστρο η εφορία

admin

Σκρέκας: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων

admin

Κ. Χατζηδάκης: «Στην Ελλάδα μάθαμε το μάθημά μας» -«Χρειαζόμαστε περισσότερο αποτελεσματική Ευρώπη»

admin

Εκτίναξη 17,2% του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση τον Φεβρουάριο στα 287 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,7% στον τζίρο των καταλυμάτων τον Φεβρουάριο

admin

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

S&P: πιθανότητα καθυστέρησης στη μείωση των επιτοκίων λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

admin