Image default
Αγορές

Wall Street: Ράλι μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Wall Street: Ράλι μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (2/6) στη Wall Street, στη δεύτερη μέρα ανόδου της, καθώς τα νέα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι η συγκράτηση της αύξησης των μισθών τον περασμένο Μάιο ενισχύει τις πιθανότητες η Federal Reserve (κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) να σταματήσει σύντομα τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Επιπλέον, οι επενδυτές καλωσόρισαν την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, το οποίο απέτρεψε την τελευταία στιγμή μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,21% στις 33.463,19 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,78% στις 4.254,10 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,46% στις 13.160,86 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς τα κέρδη και σε εβδομαδιαία βάση. Μέχρι στιγμής, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 1,1%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κινούνται υψηλότερα κατά 1,2% και 1,6%, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Nasdaq ολοκληρώνει την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδό του, ένα σερί που έχει να παρατηρηθεί για τον τεχνολογικό δείκτη από το 2020.

Στα μάκρο της ημέρας, που δίνουν ώθηση στους δείκτες της Wall Street, οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών προϊόντων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, με 339.000 νέες θέσεις εργασίας παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν μια σχετικά μέτρια αύξηση κατά 190.000 θέσεις. Πρόκειται για τον 29ο συνεχόμενο μήνα αύξησης των θέσεων εργασίας.

Η ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας δεν αποτελεί καλό «σημάδι» για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed, καθώς η κεντρική τράπεζα «βλέπει» πως έχει ακόμη περιθώριο για να ασκήσει πιέσεις. Ωστόσο, στα σημερινά στοιχεία περισσότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η χαμηλότερη των προβλέψεων αύξηση των μισθών και η ήπια αύξηση της ανεργίας. Ενδεικτικά, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 4,4%, ενώ το ποσοστό ανεργίας «ανέβηκε» ξανά στο 3,7% από 3,4% προηγουμένως.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
  • Ανώτατο όριο χρέους
  • αγορά εργασίας
  • Ανεργία

    Σχετικα αρθρα

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

    admin

    «Κόκκινοι» όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες- Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

    admin

    Κλυδωνισμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη «σκιά» των εντάσεων μεταξύ Ιράν-Ισραήλ

    admin

    Μέση Ανατολή και επιτόκια «πληγώνουν» τα ασιατικά χρηματιστήρια

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

    admin

    «Αντισώματα» αποκτούν οι ευρωαγορές απέναντι στις γεωπολιτικές πιέσεις

    admin

    Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές εν μέσω αναταραχής σε Ιράν-Ισραήλ

    admin

    Sell off στη Wall Street με τραπεζικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα

    admin

    Μικτά πρόσημα και συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street – Απογοητεύουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

    admin