Image default
Τοις Μετρητοίς

NVIDIA… όταν είσαι καβάλα σε βόμβα ναπάλμ

Η μετοχή της NVIDIA (NVDA) έχει βαλθεί να μας κουζουλάνει.

Μετά λοιπόν την ανοδική διάσπαση των ιστορικών υψηλών στα 345,5 δολάρια η μετοχή έγινε πυροτέχνημα και κατευθύνθηκε μέσα σε λίγες συνεδριάσεις στο επόμενο επίπεδο αντίστασης, βάση της θεωρίας των ίσων επιπέδων διακύμανσης, στα 420 δολάρια καταγράφοντας μια συνολική άνοδο από την πρώτη διάσπαση των 275 δολαρίων της τάξεως του +50%.

Να αναφερθεί εδώ ότι η μετοχή έχει σκίσει προ πολλού τα παχιά βιβλία των θεμελιωτιστών καθώς το αναγραφόμενο price-to-earnings (P/E) ratio βρίσκεται στο 196,6.

Υπάρχει βέβαια και το διαστημικό P/E: 1082 της Salesforce (CRM) που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εταιρικού λογισμικού βασισμένο σε cloud μορφή και έχει φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τα 207 δισ. δολάρια.


Τώρα λοιπόν φαίνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών ότι κάπου εκεί στην αντίσταση των 420 με 410 δολαρίων έχουν πέσει πάνω της οι πωλητές και οι επαγγελματίες παραγωγάδες χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση που έχει περιέλθει η μετοχή ως το “Short of the Century“.

Το θέμα όμως είναι ότι αν δε τους βγει η επόμενη στάση μπορεί να είναι και τα 500 δολάρια (!) και εκεί θα γυρνάνε τις θέσεις σε “Buy” και τότε ίσως να  είναι που θα πέσουν στη …φάκα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όποιος είχε μπει στο IPO της NVIDIA το 1999 και τα βάστηξε μέχρι σήμερα θα είχε κερδίσει το κάτσε καλά.. αξιολάτρευτο ποσοστό του +91.943%. Τα 10.000 δολάρια που θα είχες ξεχάσει τόσα χρόνια σήμερα θα είχαν μετατραπεί σε 9,194 εκατ. δολάρια.

Όπως καταλαβαίνεται το short στη συγκεκριμένη τεχνολογική μετοχή είναι σα να είσαι είσαι καβάλα σε μια βόμβα ναπάλμ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

June 3, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Η ναυαρχίδα του ομίλου Mytilineos

admin

Όταν οι “φίλοι” προτείνουν να μείνουμε στο σκοροφαγωμένο καναπέ

admin

Εδώ το πάρτι κρατάει 2 δεκαετίες. Εμείς;

admin

Άντε πιάσ’ τους

admin

Austriacard: Τριπλασίασε τη καθαρή της κερδοφορία

admin

ΔΕΗ: Με τα δύο πόδια στην τηλεπικοινωνιακή αγορά μέσω της οπτικής ίνας

admin

Τι συμβαίνει με την μετοχή της Τρ.Πειραιώς ;

admin

Ελληνικά Χρηματιστήρια: Εκρηκτική η άνοδος του συνολικού τζίρου των συναλλαγών

admin

Τράπεζες: Το ξεφάντωμα έφερε κόπωση

admin

Χρυσός το κακάο

admin

Οι αγορές δε δείχνουν προς το παρόν να θέλουν να διορθώσουν

admin

Ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να σας κάνουν εκατομμυριούχο;

admin