Image default
Πολιτική

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο – Ποιοι συμμετείχαν

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο – Ποιοι συμμετείχαν

Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου συγκάλεσε το μεσημέραι ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ανακοίνωσή της χθες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση επισήμανε ότι έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Στη Θράκη μεταβαίνει στο μεταξύ αύριο Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αύριο ο υπουργός θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη, Ξανθή και Κομοτηνή, ενώ την Τέταρτη θα μεταβεί στον Έβρο στη σκιά της κινητικότητας ομάδων παράτυπων μεταναστών σε τουρκικό έδαφος απέναντι από τον φράκτη  και του απεγκλωβισμού δεκάδων μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαράσια.

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Λαλούσης μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, και για τρία χρόνια, κατείχε τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επομένως έχει εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο. 

Πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο οργανωμένο από κύκλωμα για την προώθησης στην Ελλάδα δεκάδων παράτυπων μεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της συνοριοφυλακής, παρατηρείται έντονη κινητικότητα μεταναστών στα τούρκικα εδάφη, με μετακινήσεις ατόμων υπό την εποπτεία, αλλά και το συντονισμό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. 

Οι 91 μετανάστες, Κούρδοι Γεζίντι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο στην περιοχή Μαράσια. Στους μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθούν στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ορεστιάδας. Οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος από διακινητή.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

admin

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

admin

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin