Image default
Τοις Μετρητοίς

ΟΠΑΠ: Μπροστά σε μερισματική απόδοση 7,2%

Η μετοχή του ΟΠΑΠ μετά την καθοριστική ανοδική απόδραση πάνω από τη γραμμή πτωτικής πίεσης “Q” στα 14 ευρώ και τη μετέπειτα καταστρατήγηση της βάσης των πωλητών στην περιοχή των 15,25 ευρώ έχει απλώσει τον ανοδικό της σχεδιασμό έως την αντίσταση των 17,30 ευρώ που έρχεται από το… 2010.

Στο πολύ βραχυχρόνιο τοπίο συλλαμβάνουμε τη μετοχή να πραγματοποιεί ένα υγιές pullback προς τη ζώνη στήριξης των 16 με 15,80 ευρώ εν αναμονή και των διανομών προς τους μετόχους του που τα δικαιώματά τους θα αποκοπούν για το μεν μέρισμα των 0,70 ευρώ ανά μετοχή στις 6 Ιουνίου, ενώ για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,45 ευρώ ανά μετοχή στις 19 Ιουνίου.

Συνολικά δηλαδή 1,15 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει μια μερισματική απόδοση της τάξεως του 7,2%.

Ο ΟΠΑΠ πάντως μας έχει μάθει να συνεχίζει την ανοδική του τάση έστω και μεσοπρόθεσμα, παρά την αφαίρεση των διανομών του. Έτσι ο διαγραμματικός στόχος των 17,30 ευρώ παραμένει στο επενδυτικό μας πλάνο.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

June 5, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

PREMIA Properties: Αδιανόητη υστέρηση -42,4% σε σχέση με την πραγματική της αξία

admin

Η χαρά του trader

admin

Αναμένοντας την εξαπόλυση του «κακού»

admin

ElvalHalcor: Σε μακροχρόνια ανοδική τάση και προοπτική

admin

Τραπεζική πτώση άνευ δικαιολογίας

admin

Πολύ περίεργη η συνεχόμενη πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ

admin

Τρ.Πειραιώς: Οι ίδιοι τα εγκρίνουν, οι ίδιοι τα εισπράττουν;

admin

Τώρα μόκο και τράβα στη γωνία να ρουφήξεις το κοκό σου

admin

Ο ενεργειακός μπαμπούλας βγήκε πάλι παγανιά

admin

Η κάνναβη ξαναμπαίνει στο «μενού» των traders

admin

Στριμωγμένο στη γωνία το ευρώ

admin

Fourlis: Κίνηση ματ με IPO Trade Estates και Smart Park

admin