Image default
Αγορές

Σε ρηχά «νερά» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για το λιανεμπόριο

Σε ρηχά «νερά» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για το λιανεμπόριο

Ήπια πτώση σημείωσαν σήμερα (7/6) οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με την επενδυτική κοινότητα να παραμένει επιφυλακτική ενόψει νέων ανακοινώσεων των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,19% στις 460,80 μονάδες, με τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης να ηγούνται των απωλειών κατά 1,4%. Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος του λιανεμπορίου έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ακολούθησαν με κέρδη 1%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,20% στις 15.960,56 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.624,34 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,09% στις 7.202,79 μονάδες. Αντίθετα, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 9.359,80 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,07% στις 27.055,50 μονάδες.

Αναφορικά με τα επιτόκια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων, προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Ισαμπέλ Σνάμπελ. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα De Tijd, η Σνάμπελ σημείωσε ότι «έχουμε κι άλλο έδαφος να καλύψουμε». «Θα εξαρτηθεί από τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα το πόσο περισσότερο θα χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια», επισήμανε. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,3% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, από την αναθεωρημένη πτώση 2,1% του προηγούμενου μήνα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να ανακάμψει από τη χειμερινή ύφεση.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 1% τον Μάιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έκθεση του δείκτη τιμών κατοικιών Halifax την Τετάρτη. Η μέτρηση ήταν αρνητική για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2012. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες με τη μέση τιμή κατοικίας να διαμορφώνεται στις 286.532 λίρες. Στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • επιτόκια
  • Stoxx 600
  • Σνάμπελ

    Σχετικα αρθρα

    Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

    admin

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin