Image default
Οικονομία

Die Zeit: Γιατί το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ακριβό προορισμό

Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε έναν ακριβό, πολυτελή προορισμό για λίγους και σίγουρα όχι για την πλειοψηφία των Ελλήνων; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει απαντήσεις εκτενές ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Zeit.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, πλέον το φαινόμενο της αύξησης των τιμών στις διακοπές δεν αφορά μόνο την πολυτελή Μύκονο: «Ακόμη και σε οικογενειακούς προορισμούς όπως η Πάρος, η Νάξος ή η Ρόδος, είναι δύσκολο να βρει κανείς διανυκτέρευση κάτω από 100 ευρώ. Αν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσετε αισθητά περισσότερα χρήματα από τα προηγούμενα χρόνια».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε πρόσφατη ελληνική δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 51% των Ελλήνων δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν διακοπές στην χώρα τους, καθώς επίσης και στις δημόσιες παραδοχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για προβλήματα στο ελληνικό τουριστικό μοντέλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι λόγοι, στους οποίους οφείλεται η αύξηση του κόστους των διακοπών, είναι πολλοί. «Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ιδιαίτερα ξενοδόχοι και εστιάτορες κατάφεραν να προσελκύσουν περισσότερα κεφάλαια κι έτσι προχώρησαν σε κατασκευές και ανακαινίσεις, όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν». Επίσης «την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιαστεί». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώ το 2012 ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα κυμαινόταν γύρω στα 15 εκατομμύρια, το 2019 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ με 32 εκατομμύρια και το 2022, μετά την πανδημία, ο αριθμός αυτός κινήθηκε στα 30 εκατομμύρια.

Επιπλέον άλλοι λόγοι, σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν «ελληνικές πρωτοβουλίες» ή «οι παγκόσμιες τουριστικές τάσεις» και βέβαια «η επέκταση των δικτύων εναέριας κυκλοφορίας και η αύξηση των προσφορών». Σε αυτό συνέβαλαν οι «νέες απευθείας συνδέσεις του αεροδρομίου της Αθήνας όχι μόνο με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και με τις ΗΠΑ και την Ασία. Επιπλέον, ο γερμανικός όμιλος Fraport ανέλαβε τη διαχείριση σειράς περιφερειακών αεροδρομίων, ειδικά στα νησιά, επενδύοντας στις υποδομές τους, που είχαν παραμεληθεί στο παρελθόν. Και εκεί, κατά συνέπεια, οι αφίξεις και οι απευθείας πτήσεις αυξήθηκαν ραγδαία», επισημαίνεται.

Το ρεπορτάζ εξηγεί τέλος την αύξηση της ζήτησης με το γενικότερο φαινόμενο του «υπερτουρισμού» που παρατηρείται τελευταία διεθνώς. Όπως γράφει η Zeit, o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει με αυτοκριτική διάθεση: «Η έκρηξη του ταξιδιωτικού όγκου θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και είναι πιθανό να οδηγήσει σε τουριστική υπερφόρτωση σε πολλούς δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

- Deutsche Welle

Σχετικα αρθρα

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Πέφτουν υπογραφές» με Ιταλούς – Γάλλους για το ΣΔΙΤ των 292 εκατ. ευρώ

admin

Προβλέψεις για ύφεση της γερμανικής οικονομίας από κορυφαία ινστιτούτα -Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2024

fastpath

Το 17,4% του πληθυσμού της χώρας απειλεί ο κίνδυνος φτώχεια

fastpath

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην DoValue Greece για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη

admin

Χάρης Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές – Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός

admin

Μήνυμα επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης απηύθυνε ο Θ. Σκυλακάκης από το βήμα συνεδρίου

admin

Αυξημένες κατά 13% οι οικοδομικές άδειες τον Ιούνιο

fastpath

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ποια τρόφιμα μειώθηκε η κατανάλωση – Τι αφορούν οι περισσότερες δαπάνες των νοικοκυριών

admin

Ισπανία: Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα

fastpath

Γραφείο Προϋπολογισμού: Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% το 2023

admin

Σασόν: «Υπάρχει περιθώριο για μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα – Θα τη στηρίξουμε να γίνει οικονομική δύναμη στην περιοχή»

fastpath

ΟΠΕΚΑ: Παρασκευή καταβάλλονται τα επιδόματα Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 1,3 εκατ. δικαιούχους

fastpath