Image default
Επιχειρήσεις

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Συνεργασία με την εταιρία ΣΥΜΒΟΛΗ για το «the SPOT» (pics)

Στο πλαίσιο της δέσμευσή του για την προώθηση αειφόρων πρακτικών και τη δημιουργία αειφόρων κατασκευών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο ΣΥΜΒΟΛΗ, για την  δημιουργίας του καινοτόμου και ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου «the SPOT» (Sustainable Practices of Tomorrow), στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΥΜΒΟΛΗ ανέλαβε να εκπονήσει τις μελέτες για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Κτιρίου του Αύριο, οι οποίες περιλαμβάνουν την ύδρευση, τον κλιματισμό, τα ηλεκτρικά, την αποχέτευση, την ενεργητική και παθητική πυροπροστασία καθώς και την μελέτη ενεργειακής απόδοσης.

Παραμένοντας σταθερά ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις χάρη στην εξειδίκευση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, η ΣΥΜΒΟΛΗ έχει καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως στις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις του πρώτου κτιρίου στην Ελλάδα όπου θα εφαρμοστεί σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).

O κ. Στέφανος Ν. Παπαδόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και Διαχειριστής του γραφείου ΣΥΜΒΟΛΗ, δήλωσε σχετικά «Η «ΣΥΜΒΟΛΗ» μας στο πρωτοποριακό έργο της 3D εκτύπωσης του κτιρίου «the SPOT» υπήρξε για εμάς μία διδακτική και ευχάριστη διαδικασία. Παρά το απαιτητικό και φορτωμένο καθημερινό μας πρόγραμμα, δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να δεχτούμε να συμμετάσχουμε στο έργο με την προσφορά των υπηρεσιών μας. Κατά την εκπόνηση των μελετών, πρόκληση για εμάς υπήρξε η προσαρμογή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο είδος αυτό της κατασκευής όπου στην χώρα δεν έχει προηγούμενο, όπως επίσης και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου συγκριτικά με συμβατικές κατασκευές. Θεωρούμε άλλωστε, ότι στο άμεσο μέλλον η εκτύπωση κτιρίων θα αποτελεί ολοένα και περισσότερο πιθανή επιλογή δόμησης. Ευχόμαστε ολόψυχα το «the SPOT» να αποτελέσει κτίριο-έμπνευση στους επισκέπτες του, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να υλοποιήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοποριακές ιδέες και οράματα».

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την εταιρία ΣΥΜΒΟΛΗ. Η πολυετής εμπειρία της αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελέτες που εκπονήθηκαν, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου μας για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του «the SPOT», συνιστώντας οδηγό για καινοτόμα έργα του κατασκευαστικού κλάδου του αύριο».

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες, ακρίβεια, μέτρα στήριξης στο «μενού» Χατζηδάκη – Στουρνάρα πριν τις προγραμματικές

Ξεκινάει δρομολόγια το Andros Queen στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο (video)

Η Entersoft εξαγόρασε την SW RetailSoft

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Amazon: Γιατί βγάζει από τα ταμεία της έως και 4 δισ. δολ. για τη νέα επένδυση (tweets + vids)

admin

Μαριάννα Λάτση: Βραβεύτηκε ως σύγχρονη Εθνική Ευεργέτιδα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (pics)

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έρχονται νέες θέσεις εργασίας και δράσεις για ενίσχυση

admin

Prodea Investments: Τα deal με ΕΤΕ και Mytilineos και η «άμυνα» στην άνοδο των επιτοκίων και των τιμών στα υλικά

admin

Με fast track διαδικασίες έργα υποδομών και αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία (pic)

admin

Η Renault τερματίζει τη συμφωνία κοινής αγοράς με τη Nissan

admin

Revoil: Στα €388,43 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο – Στα €5,68 εκατ. τα EBITDA (πίνακας)

admin

SunriseMezz PLC: Στα €2,9 εκατ. τα ανεβασμένα κέρδη εξαμήνου

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €2,9 εκατ. στο 6μηνο

admin

Phoenix Vega Mezz: Στα €6,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2023

admin

Σημαντικά αυξημένα κατά 25,5% τα έσοδα της Trastor στο εξάμηνο

admin

Trastor: Αύξηση 25,5% στα έσοδα από μισθώματα κατά το α’ 6μηνο

admin