Image default
Πολιτική

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, μεταβιβάσεις ακινήτων και φάκελος υγείας οι προτεραιότητες του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Μέρα με τη μέρα δίνουμε μια καθημερινή μάχη με τη γραφειοκρατία, για να φέρουμε εκ νέου και να δομήσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η ομορφιά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης νομίζω πως είναι ότι δεν έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα, στην ουσία διέπει οριζόντια το ελληνικό Δημόσιο και προσπαθούμε μέσω του υπουργείου με τις συνεργασίες που έχουμε με πολλά άλλα υπουργεία να βρούμε αυτούς τους θύλακες γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας και σιγά σιγά να τους απλοποιήσουμε, να τους ψηφιοποιήσουμε», τόνισε.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου, «τα μεγάλα έργα τα οποία τρέχουν και θα κάνουν την διαφορά σε τομείς μέχρι σήμερα ακριβώς επειδή είναι μεγάλα έργα δεν είχε γίνει τόση δουλειά όση θέλαμε όλοι. Για παράδειγμα η Δικαιοσύνη, η ψηφιοποίηση της οποίας θα δώσει μεγάλη ανάσα σε έναν κλάδο ο οποίος είναι πολύπαθος. Πλέον βήμα προς βήμα σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης αυτήν την είσοδο στις αρχές του 2024».

Αναφέρθηκε στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τον φάκελο υγείας, όπου «προχωράμε σε μια ολοκλήρωση όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, μαζί με τον γιατρό του πάντα με την έγκρισή του να βλέπει τα ιατρικά του δεδομένα».

Μίλησε, επίσης, για το κομμάτι της αγροτικής ανάπτυξης, της κυβερνοασφάλειας, τα ανοιχτά δεδομένα, το θέμα της προσβασιμότητας για τους ανθρώπους με αναπηρίες, την παιδεία και την ευρυζωνικότητα στα σχολεία. «Σκοπός είναι μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων πόρων που θα εξασφαλίσουμε και έχουμε σχεδιάσει, ήδη να πάει η οπτική ίνα σε όλα τα σχολεία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προχωρήσει το ζήτημα του Κτηματολογίου, ενώ για την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσε ότι θα πρέπει «να την ενωματώσουμε σε τομείς όπως είναι η υγεία, η οικονομία, η ασφάλεια και να αποτελέσει ‘όπλο΄ στο πλευρό του πολίτη».

Υυπογράμμισε ότι ετοιμάζεται το νέο gov.gr, «πάμε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο ώστε να υπάρχει μια κοινή εμπειρία χρήσης σε όλους τους πολίτες. Το γεγονός ότι το Δημόσιο πλέον είναι δίπλα μας, μάς υπενθυμίζει προληπτικές εξετάσεις ή με το 112 για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και στέκεται δίπλα μας είναι μικρά βήματα για την τεχνολογία αλλά μεγάλα βήματα για μια ψηφιακή Ελλάδα». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «σκοπός τώρα είναι να προωθήσουμε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας».

- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

«Βλάπτει την Ακρόπολη»: Προθεσμία 3 μηνών για να γκρεμιστούν 2 όροφοι στο ξενοδοχείο Coco-Μat

Πόσα θα παίρνουν οι βουλευτές και τι προνόμια θα έχουν

Παραιτείται από υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Σχετικα αρθρα

«Καμπανάκι» από την Αγαπηδάκη για τη Θεσσαλία: Ελλοχεύει ο κίνδυνος λεπτοσπείρωσης

admin

Μήνυμα ενότητας από τον Σωκράτη Φάμελλο: Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί

admin

Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης: Από αύριο προχωράμε μαζί – Οι χιλιάδες κόσμου εγγυητές της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης: Market Pass μέχρι το τέλος του έτους για Θεσσαλία και Έβρο με διπλασιασμό του μηνιαίου ποσού

admin

«Μπέπε Γκρίλο» χαρακτήρισε τον Κασσελάκη ο Σταθάκης – «Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν εκλέχτηκες» το «καρφί» του Καρανίκα

admin

Ψηφίζει η Εφη Αχτσιόγλου στο Αιγάλεω

admin

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η συμμετοχή στις κάλπες – 26.000 πολίτες ψήφισαν μέσα σε 2,5 ώρες

admin

Κασσελάκης: Παροτρύνω τον κόσμο να ψηφίσει, μια νέα μέρα ξημερώνει

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πιο πολλοί πηγαίνουν στις κάλπες για τον β΄ γύρο – Έφτασαν τους 58.000 στις 12:00

admin

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ: Η ενδυνάμωση της χώρας και η αύξηση του ΑΕΠ φέρνει οικονομικά μέτρα που έχει ανάγκη ο κόσμος

admin

Μαρινάκης: Η ενδυνάμωση της χώρας και η αύξηση του ΑΕΠ φέρνει οικονομικά μέτρα που έχει ανάγκη ο κόσμος

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες για Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου – Ψήφισαν 19.000 τις πρώτες δύο ώρες

admin