Image default
Ευρώπη

ΗΠΑ: Πρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε πρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Η Deutsche Bank κατηγορήθηκε ότι διεκπεραίωσε ύποπτες συναλλαγές αξίας άνω των 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δανέζικη Danske Bank μεταξύ 2007 και 2015, οι οποίες σύμφωνα με την Fed υπόκεινται σε «κακούς εσωτερικούς ελέγχους και διαδικασίες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 200 δισ. ευρώ λέγεται ότι «ξεπλύθηκαν» από την Εσθονική θυγατρική της Danske Bank.

«Η γερμανική τράπεζα  δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν το 2015 και το 2017 και δεν έχει διενεργήσει επαρκείς ελέγχους στην προηγούμενη επιχειρηματική της σχέση με την εσθονική θυγατρική της δανέζικης Danske Bank», ανέφερε η Fed.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank αντέτεινε ότι έχει λάβει μια σειρά από βήματα για το θέμα και ότι η Fed έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στην Danske Bank είχε επιβληθεί πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ. Η δανέζικη  τράπεζα παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε αμερικανικές τράπεζες μεταξύ 2008 και 2016.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη , η εσθονική θυγατρική της Danske παρέσυρε, μεταξύ άλλων, Ρώσους πελάτες με την προοπτική να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη.

Περίπου 212 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν από αυτούς τους πελάτες μέσω του υποκαταστήματος της Danske  στην Εσθονία, το οποίο έκτοτε έκλεισε. Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, οι υπάλληλοι της Danske χρησιμοποίησαν εταιρείες κέλυφος για να συγκαλύψουν τους πραγματικούς κατόχους των κεφαλαίων.

Η Deutsche Bank δέχεται πιέσεις εδώ και χρόνια  έντονες πιέσεις  στις Ηνωμένες Πολιτείες,λόγω σκανδάλων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Στις αρχές του 2017, η τράπεζας συμφώνησε  να καταβάλει 630 εκατομμύρια δολάρια στις  αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή δεν διερεύνησε ύποπτες ταμειακές ροές από τη Ρωσία. Την ίδια χρονιά, η Federal Reserve επέβαλε επιπλέον πρόστιμο 41 εκατομμυρίων δολαρίων για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Το 2022, η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για ελλείψεις στην τήρηση ηλεκτρονικών αρχείων.

Σχετικα αρθρα

Απομακρύνονται οι Γάλλοι διπλωμάτες και στρατιώτες από τον Νίγηρα

admin

Ιταλία: Νοσηλευτές από Ινδία, αντί για βελτίωση συνθηκών εργασίας

admin

Χόλιγουντ: Τίτλους τέλους ετοιμάζονται να γράψουν στην απεργία οι σεναριογράφοι – Προκαταρκτική συμφωνία με τα στούντιο

admin

Amazon: Επενδύει 4 δισ. στην Anthropic και τον επίδοξο αντίπαλο του ChatGPT

admin

Το νέο πρόσωπο της πυρηνικής ενέργειας είναι η… Miss America

admin

Σολτς: Δεν είναι πρόβλημα τα υψηλά επιτόκια

admin

Ντομπρόβσκις: «Νέοι τομείς ανησυχίας» στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας

admin

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Το ράλι του πετρελαίου δεν θα εκτροχιάσει τη μάχη της ΕΚΤ κατά του πληθωρισμού

admin

Μοιράζουν χιλιάδες ευρώ για τις διακοπές των εργαζομένων – Ένα win-win προνόμιο

admin

Κομισιόν: Αποδέσμευση 1,5 δισ. για την Ουκρανία από το πακέτο Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας

admin

Εργαζόμενοι: Μόνο το 27% πιστεύει ότι έχει μια «υγιή» σχέση με τη δουλειά του

admin

Γερμανός νομοθέτης: Η Βαρσοβία παίζει πολιτικά παιχνίδια εναντίον του Κιέβου

admin