Image default
Πολιτική

Η κυβέρνηση ανακοινώνει την ομάδα των γενικών γραμματέων χωρίς πολιτευτές

Μια τομή σε μια…δοκιμασμένη συνταγή του παρελθόντος, να επανδρώνονται τα υπουργεία με γενικούς και ειδικούς γραμματείς που προέρχονται από τα ψηφοδέλτια του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, θα επιχειρήσει σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τη σύνθεση των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Πρόκειται για μια κρίσιμη προσθήκη για τη λειτουργικότητα των υπουργείων, καθώς πολλοί υπουργοί έχουν αναλάβει καθήκοντα με κενά στις γενικές γραμματείες τους ή γενικούς γραμματείς που ξέρουν ότι θα «αποστρατευτούν».

Η ανακοίνωση των γενικών γραμματέων επρόκειτο να γίνει στις αρχές της εβδομάδας, πλην όμως το ξέσπασμα των πυρκαγιών στην Αττική μετέθεσε χρονικά τη δημοσιοποίηση της νέας σύνθεσης.Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Επικρατείας Θανάσης Κοντογεώργης, άλλωστε, πέρασαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους από τη Δευτέρα στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από την απουσία πολιτευτών, συνεπώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύνθεση θα υπάρχουν και περισσότερες γυναίκες. Η ανάγκη κάλυψης των κενών καθίσταται έτι μεγαλύτερη και εκ του γεγονότος ότι αρκετοί πρώην γενικοί γραμματείς ανέλαβαν καθήκοντα υφυπουργών και δεν αναπληρώθηκαν στις θέσεις τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα γενικών που προήχθησαν πέραν του κ. Κοντογεώργη που ήταν γενικός γραμματέας Συντονισμού, ο Θάνος Πετραλιάς (ΥΠΟΙΚ), η Αλεξάνδρα Σδούκου (Ενέργειας), η Βιβή Χαραλαμπογιάννη (Εσωτερικών), η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Μάριος Θεμιστοκλέους (Υγείας) και ο Νίκος Ταχιάος (Υποδομών).

Με τα έως τώρα δεδομένα, στην προεδρία της κυβέρνησης θέση γενικής γραμματέως Συντονισμού αναλαμβάνει η έμπειρη στα της δημόσιας διοίκησης Εύη Δραμαλιώτη που είναι πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του κ. Πετραλιά, αναμένεται να πάει η Παυλίνα Καρασιώτου που ήταν μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Ασφάλιση. Αρμόδιος για το ΕΣΠΑ που μεταφέρεται από το υπουργείο Ανάπτυξης θα παραμείνει ο Δημήτρης Σκάλκος. Στο υπουργείο Εργασίας καθήκοντα γενικού γραμματέα αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Μηλαπίδης, ο οποίος ήταν και την προηγούμενη τετραετία διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου.

Στο «καυτό» μέτωπο της Υγείας, μια από τις γενικές γραμματείς θα είναι η Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία ήταν διευθύντρια του γραφείου της Μίνας Γκάγκα, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του επίκουρου καθηγητή στο LSE Άρη Αγγελή για μια νέα γενική γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού, αν και υπάρχει και το σενάριο να μείνει σε θέση συμβούλου του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη.

Από το υπουργείο Εξωτερικών και τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων αναμένεται να «μετακομίσει» η Βίκυ Λοϊζου με προορισμό τις Ιδιωτικές Επενδύσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ για τη θέση της έχει ακουστεί η Μάιρα Μυρογιάννη, μέχρι πρότινος σύμβουλος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ένα ακόμα πρόσωπο από το περιβάλλον του νυν υπουργού Ναυτιλίας, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Δημήτρης Κιρμικίρογλου «παίζει» δυνατά για τη θέση της. κ. Χαραλαμπογιάννη στο υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, στη θέση της κ. Σδούκου στο υπουργείο Ενέργειας ακούγεται έντονα το όνομα του επιχειρηματία Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, ο οποίος γνωρίζεται καλά με τον νέο υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη από τα χρόνια της ΔΡΑΣΗΣ.

Ειδήσεις σήμερα:Τι έδωσε ο Ερντογάν στους Άραβες για να πάρει τo «δώρο» των 50 δισ. δολαρίων

Με 43αρια κάνει «πρεμιέρα» ο καύσωνας που θα κρατήσει μέχρι τις 27 Ιουλίου

Η θεωρία της επίπεδης Γης – Το παράδοξο φαινόμενο των Flat-earthers που βρήκαν γόνιμο έδαφος στα κοινωνικά δίκτυα

Σχετικα αρθρα

Χάρης Δούκας: «Μεγάλα τα προβλήματα υποδομών στα σχολεία της Αθήνας»

admin

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοφιλία Κασσελάκη και «διαρροές» από ΣΥΡΙΖΑ – Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης από Κόρινθο: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη»

admin

Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο τον Νοέμβριο

admin

Βίντεο Κασσελάκη από τον Παλαμά της Καρδίτσας: «Κανένας δεν ήρθε εδώ»

admin

Μητσοτάκης από Κόρινθο: Άξιος άνθρωπος ο Δημήτρης Πτωχός – Έχει όραμα και σχέδιο

admin

Στον Παλαμά Καρδίτσας ο Κασσελάκης: «Θα σπρώξουμε τα θέματα στη Βουλή, κρατηθείτε όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται»

admin

Κουτσούμπας: Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική

admin

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία

admin

ΠΑΣΟΚ: Δεκατρία χρόνια «Διαύγεια» – Προτάσεις για περισσότερη διαφάνεια

admin

Τσιόδρας: «Ο Κασσελάκης πήγε με τις μπότες στη Θεσσαλία για να εντυπωσιάσει»

admin

Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο

admin