Image default
Οικονομία

Παίρνουν μπρος οι καταγραφές των ζημιών από τις πυρκαγιές – Τριαντόπουλος: «Άμεσα η πρώτη αρωγή»

Άμεσα θα λάβουν την πρώτη αρωγή οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, όπως δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Άμεσα θα λάβουν την πρώτη αρωγή οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, στην ΕΡΤ. Ο κ. Τριαντόπουλος βρέθηκε στο Λουτράκι μαζί με κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας ώστε να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι πολίτες.

Όπως είπε, εδώ και δύο ημέρες έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αυτοψίας σε όλες τις περιοχές. «Οι πρώτες ήταν στην Αττική, συνεχίσαμε και χθες στην περιοχή της Μάνδρας και σήμερα, μετά από την άδεια που πήραμε από το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να μπορέσουν τα κλιμάκια να επιχειρήσουν, βρισκόμαστε στο Λουτράκι. Ήρθαν οι συνάδελφοι από τη Διεύθυνση που έχουμε στην Πελοπόννησο και ξεκινάμε σε συνεργασία με τον δήμο, την Πυροσβεστική, με όλους τους εμπλεκόμενους τη διαδικασία των αυτοψιών. Αυτό συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές από εδώ μέχρι την Αθήνα. Τα κλιμάκια έχουν βγει ώστε άμεσα να έχουμε μία εικόνα για τις ανάγκες και να ακολουθήσει φυσικά η διαδικασία της κρατικής αρωγής, η ενεργοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής, όπως συμβαίνει κάθε φορά με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης», τόνισε.

Όπως σημείωσε, έχουν καταγραφεί έως τώρα ζημιές από μεγαλύτερες μέχρι μικρότερες σε σπίτια και επιχειρήσεις, τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και στη Μάδρα. Ωστόσο, η καταγραφή συνεχίζεται και σήμερα και μέχρι το απόγευμα θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από όλες τις περιοχές. «Μέχρι το απόγευμα θα έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα από όλες τις περιοχές, καθώς, αφού έχουν υποχωρήσει τα μέτωπα, είναι η ευκαιρία για να διενεργηθεί το έργο που πρέπει. Άρα, μέχρι το απόγευμα θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα και από εκεί και πέρα θα συνεχιστεί κανονικά -όπως προβλέπεται- η ενεργοποίηση του πλαισίου στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών», επεσήμανε.

Όπως τόνισε, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα της αρωγής (arogi.gov.gr) για την πρώτη αρωγή. «Θα ενεργοποιηθεί το πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής για να καλυφθούν οι πολίτες που έχουν ζημιές, έχουν χάσει τα σπίτια τους αλλά αντιστοίχως και αυτό το πλαίσιο που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων. Οι χρόνοι έχουν συντμηθεί οπότε οι πολίτες θα λάβουν άμεσα, τις επόμενες μέρες-εβδομάδες την πρώτη αρωγή και στη συνέχεια με τη σχετική διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιο σύντομη απ’ ότι στο παρελθόν, θα λάβουν και τη στήριξή τους, είτε για τις επιχειρήσεις είτε όσον αφορά τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις είτε την οικοσκευή τους που ερχόμαστε και εμπλουτίζουμε το θεσμικό πλαίσιο είτε όσον αφορά τα σπίτια τους», υπογράμμισε ο κ. Τριαντόπουλος.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πρώτη δράση της νέας Γενικής Γραμματείας αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής γιατί πλέον έχουν ενοποιηθεί όλα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε που ήταν διάφορες υπηρεσίες σε διάφορα υπουργεία. Είναι κάτι που κάνουμε πλέον ολιστικά», κατέληξε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

--

Σχετικα αρθρα

Στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια ο Χατζηδάκης

fastpath

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ σε απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027

fastpath

Έρευνα ΕΕΑ – Pulse: To 87% θεωρεί την ακρίβεια «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό πρόβλημα

fastpath

Νέο σοκ στην αγορά ακινήτων -Ανατροφοδοτείται ο κύκλος των ανατιμήσεων λόγω κόστους κατασκευής

admin

IEA: Ο δρόμος προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα απαιτεί περισσότερα χρήματα

admin

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποτρέψουν το shutdown

admin

Την πέμπτη θέση κατέχει η Ισπανία, μεταξύ των κυριότερων αποδεκτών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων

admin

Τα μερίδια αγοράς στην ψηφιακή τηλεόραση – Πρωτη η Cosmote

admin

O Πειραιάς στο top 10 της παγκόσμιας ναυτιλίας – Γιατί κερδίζει συνεχώς έδαφος ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

admin

Έντοκο γραμμάτιο με εγγύηση Δημοσίου και επιτόκιο 3% για όλους !

admin

Στα 427 ευρώ η εθνική σύνταξη – 400 ευρώ στους ανασφάλιστους

admin

Ακριβό πλεον το χρήμα στην Ελλάδα λόγω ΕΚΤ

admin