Image default
Επιχειρήσεις

ΤΙΤΑΝ: Επενδύει στη Zacua Ventures και τη Rondo Energy

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε τη Venture Capital πρωτοβουλία του, που αποσκοπεί στην προώθηση της καινοτομίας στο οικοσύστημα των κατασκευών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο όμιλος στοχεύει να επενδύσει έως 40 εκατομμύρια δολάρια μεσοπρόθεσμα και να συνάψει συνεργασίες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής του στρατηγικής.

Στο πλαίσιο του στόχου του να είναι από τους πρώτους που θα ενημερώνονται για νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε επένδυση στη Zacua Ventures, ένα παγκόσμιο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων (“venture fund”) που επικεντρώνεται σε αρχικού σταδίου νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο τη βιώσιμη κατασκευή και το οικιστικό περιβάλλον.

Επιπλέον, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ αύξησε την υπάρχουσα επένδυσή του στη Rondo Energy, μια νεοφυή επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, που πρωτοπορεί στις βιομηχανικές λύσεις θερμότητας με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εν λόγω επενδύσεις ευθυγραμμίζονται με τον στόχο του ομίλου να συνεχίσει να εντάσσει καινοτόμα προϊόντα, υλικά και υπηρεσίες στη λειτουργία του αλλά και στο χαρτοφυλάκιο λύσεών του, προωθώντας την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά του και επιταχύνοντας την επίτευξη των στόχων του που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση.

Νέα επένδυση στη Zacua Ventures

Η επένδυση του ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Zacua Ventures από ένα κοινό όραμα βιωσιμότητας στις κατασκευές πηγάζει, αναφέρει ο όμιλος και προσθέτει: Η ανάπτυξη πρωτοποριακών οικοδομικών υλικών με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, η βελτιστοποίηση και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και η κεφαλαιοποίηση των δυνατοτήτων της τέταρτης επανάστασης στις κατασκευές (“Construction 4.0”) είναι μερικά μόνο παραδείγματα τομέων κοινού ενδιαφέροντος για τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και τη Zacua Ventures. Η συνεργασία επιτρέπει στον Τιτάνα να συνδεθεί με τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της Zacua, αποκτώντας πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες και γνώση για τις τάσεις που αναδύονται. Οι εταιρίες του χαρτοφυλακίου της Zacua, από την άλλη, επωφελούνται από την τεχνογνωσία, τους πόρους και το δίκτυο πελατών του Τιτάνα, καθώς και από υποστήριξη για τη μετάβασή τους σε μεγαλύτερης κλίμακας παραγωγή και διανομή.

Επέκταση της επένδυσης στη Rondo

Η ενίσχυση της υποστήριξης του ομίλου ΤΙΤΑΝ προς τη Rondo υπογραμμίζει τη δέσμευσή του σε επόμενης γενιάς λύσεις παραγωγής θερμότητας ως μέρος της στρατηγικής του για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η ανάπτυξη ιδεών για την απεξάρτηση της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής τσιμέντου, από τον άνθρακα. Ο Τιτάνας εισφέρει τη βαθιά του γνώση για τη βιομηχανία και την τεχνογνωσία του γύρω από τη βιώσιμη παραγωγή που αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία και η Rondo εισφέρει τη μοναδική της καινοτομία στη μείωση των εκπομπών CO2 της βιομηχανίας και το ισχυρό παγκόσμιο οικοσύστημά της από εταίρους. Κεντρική σημασία σε αυτήν τη συνεργασία έχει η μπαταρία θερμότητας (“Heat Battery”) της Rondo.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεσμεύει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και παράγει συνεχή, υψηλής θερμοκρασίας θερμότητα, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία θερμότητας της Rondo μπορεί να γίνει βασικό στοιχείο των πρωτοποριακών, εντάσεως ενέργειας διεργασιών για την μείωση των εκπομπών CO2, όπως η δέσμευση άνθρακα, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου και η μετατροπή του δεσμευμένου διοξειδίου του άνθρακα. Με αποδοτικότητα διπλάσια από εκείνη του υδρογόνου με λιγότερο από το μισό κόστος, η μπαταρία θερμότητας της Rondo έχει υψηλές προοπτικές παραγωγής και διάθεσης σε μεγαλύτερη κλίμακα, που καθιστούν το κόστος της ανταγωνιστικό σε σχέση με τις τρέχουσες μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Καλύτερη από το 2019 η φετινή χρονιά στον τουρισμό (πίνακας)

Κέβιν Μίτνικ: Ο φόβος και ο τρόμος του χάκινγκ – Πέθανε ο «mοst wanted» κυβερνο-εγκληματίας

ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς – Έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Αλλαγές στο ΔΣ της Ίλυδας- Η σύνθεση

admin

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 34.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη έως τις 31/12 – Οι όροι

admin

Noval Property: Παράταση για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο

admin

Noval: Πήρε παράταση η εισαγωγή στο Χ.Α.- Η νέα ημερομηνία

admin

Lamda: Eγκρίθηκε η κοινή διάσπαση της θυγατρικής Lamda Olympia Village

admin

HotelBrain Academy: Οι εγγραφές ξεκίνησαν – Κλείστε τώρα θέση στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας (pics)

admin

Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η διάσπαση της θυγατρικής Lamda Olympia Village

admin

Performance Technologies: Ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα και μικτό κέρδος στο 6μηνο – Στα €2,92 εκατ. τα EBITDA

admin

Performance Technologies: Ιστορικό ρεκόρ εσόδων- Αυξήθηκαν κατά 40% στο εξάμηνο

admin

Ο Θάνος Ηλιόπουλος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ELTON

admin

ELTON: Ο Θάνος Ηλιόπουλος νέος γενικός διευθυντής του Ομίλου

admin

Netcompany-Intrasoft: Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον γίνεται πραγματικότητα (pics)

admin