Image default
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Έξι νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο

Έξι νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο, μετά από διασταυρώσεις μεταξύ των εισπράξεων των POS και αυτών των ταμειακών μηχανών.

Πρόκειται για περιπτώσεις καταστηματαρχών οι οποίοι εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, ούτε δηλώνουν τα έσοδά τους.

Μέσω των διασταυρώσεων, οι ελεγκτές εντόπισαν και έβαλαν «λουκέτο» σε τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα, μία στον Πόρο και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο. Διότι βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, για τις οποίες όμως ουδέποτε εξέδωσαν απόδειξη, ή/και τη διαβίβασαν στην ΑΑΔΕ. Δηλαδή, οι πελάτες που πληρώνουν με κάρτα, είτε δεν λαμβάνουν κάποια απόδειξη, είτε παίρνουν την απόδειξη, αλλά το κατάστημα δεν τη δηλώνει στην εφορία.

Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου «λουκέτου», επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.

Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.

Στη Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια ο Χατζηδάκης

fastpath

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ σε απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027

fastpath

Έρευνα ΕΕΑ – Pulse: To 87% θεωρεί την ακρίβεια «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό πρόβλημα

fastpath

Νέο σοκ στην αγορά ακινήτων -Ανατροφοδοτείται ο κύκλος των ανατιμήσεων λόγω κόστους κατασκευής

admin

IEA: Ο δρόμος προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα απαιτεί περισσότερα χρήματα

admin

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποτρέψουν το shutdown

admin

Την πέμπτη θέση κατέχει η Ισπανία, μεταξύ των κυριότερων αποδεκτών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων

admin

Τα μερίδια αγοράς στην ψηφιακή τηλεόραση – Πρωτη η Cosmote

admin

O Πειραιάς στο top 10 της παγκόσμιας ναυτιλίας – Γιατί κερδίζει συνεχώς έδαφος ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

admin

Έντοκο γραμμάτιο με εγγύηση Δημοσίου και επιτόκιο 3% για όλους !

admin

Στα 427 ευρώ η εθνική σύνταξη – 400 ευρώ στους ανασφάλιστους

admin

Ακριβό πλεον το χρήμα στην Ελλάδα λόγω ΕΚΤ

admin