Image default
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: «Ναι» από την Πλεύση Ελευθερίας στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Κωνσταντοπούλου: «Ναι» από την Πλεύση Ελευθερίας στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Κωνσταντοπούλου

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «αίρει τους περιορισμούς, στους Έλληνες του εξωτερικού και τους διευκολύνει να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα» για όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

«Η Δημοκρατία είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα της ψήφου κάθε πολίτη» και «ο σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρχίζοντας την ομιλία της στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που αίρει τους περιορισμούς στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, εκλογέων του εξωτερικού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «θετικό» το σχετικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι «καθ’ όλα αποδεκτό από την Πλεύση Ελευθερίας, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι αποτέλεσε και την απάντηση της κυβέρνησης στη δική μας πρωτοβουλία να θέσουμε το ζήτημα των Ελλήνων του εξωτερικού, στο επίκεντρο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων». Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο «αίρει τους περιορισμούς, στους Έλληνες του εξωτερικού και τους διευκολύνει να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα» για όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατά την ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο «εισάγεται σε μια ημέρα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται. Σε πάμπολλες πόλεις, χωριά, σημεία της Ελλάδας έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και βέβαια εδώ και μια εβδομάδα μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ρόδο, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό ολοκαύτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι τέτοια η συνθήκη της καταστροφής, ώστε ακυρώθηκε ο εορτασμός της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε, «κάτι που είχε γίνει κύριε πρωθυπουργέ, μόνο το 2018, μετά το Μάτι».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «δυστυχώς αυτό το κράτος παρά τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, παρά τις επαναλαμβανόμενες απώλειες, δεν μαθαίνει και αν δεν μάθει το κράτος…. τότε οι απώλειες διαρκώς θα επαναλαμβάνονται». Χαρακτήρισε τις πυρκαγιές στην Ρόδο ως πρωτόγνωρη συνθήκη για τους κατοίκους του νησιού κάνοντας λόγο για κραυγές αγωνίας και απόγνωσης. «Μου θυμίζει την κατάσταση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας πριν από δύο χρόνια», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι σημαντικό ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή. Κανείς δεν το υποτιμά, όταν υπάρχει η εμπειρία στο Μάτι».

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κρατικό μηχανισμό ότι αδράνησε στην Ρόδο και ότι για πάρα πολλές ημέρες «δεν υπήρξε η δέουσα παρέμβαση». Όπως είπε, «είναι το αποτέλεσμα του ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ο μηχανισμός έγκαιρης ανταπόκρισης ώστε να μην φτάσει η φωτιά να γίνει ανεξέλεγκτη».

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Η ΝΔ απαντά στον Κασσελάκη: Δεν δώσαμε ποτέ στήριξη στον Μπέο, για να την άρουμε

admin

Σκέρτσος: Μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη καταπίνει τον Κασσελάκη

admin

Σύριζα: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

admin

Τσακαλώτος: Οι σύγχρονες δημοκρατίες κινδυνεύουν και εν δυνάμει και από εκλεγμένους ηγέτες

admin

Απάντηση Σκέρτσου σε Κασσελάκη για το ΟΑΚΑ: Μέρα με τη μέρα τον καταπίνει ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη

admin

Μπέος: Δεν μπορώ τέτοιες στιγμές να ασχολούμαι με τους διάφορους Κασσελάκηδες – Ουδέποτε διεκδίκησα χρίσμα από κόμμα

admin

«Βολές» Κασσελάκη στον Μητσοτάκη για το ΟΑΚΑ: «Σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα» – Δείτε βίντεο

admin

Χρυσοχοΐδης: Bρέθηκα πάμπολλες φορές αντιμέτωπος με εντελώς αστήρικτα δημοσιεύματα

admin

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους

admin

Γλαβίνας: Υπόγειο χρίσμα της ΝΔ στον Μπέο – Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός του κόμματος στον Βόλο

admin

ΠΑΣΟΚ για Μπέο: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτος της ΝΔ στην περιοχή

admin

Οικονόμου: Στόχος μέσα σε 2-3 χρόνια να έχει αντικατασταθεί το σύνολο των ταυτοτήτων

admin