Image default
Επιχειρήσεις

Entersoft: Αυξημένα κατά 46% τα EBITDA στο α’ εξάμηνο

Σημαντικά βελτιωμένη αποδείχθηκε η κερδοφορία της Entersoft στο α’ εξάμηνο του 2023.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα έφθασαν στα 19,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διευρύνθηκαν κατά 46% και ανήλθαν στα 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ και ήταν ενισχυμένα κατά 52%.

Όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, υπολογίστηκαν σε 9,4 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022, με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται σε μόλις 400.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η θετική οργανική τάση που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο στη συμβασιοποίηση νέων έργων και στην ένταξη νέων πελατών συνεχίστηκε. Η υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων κι υπηρεσιών του Ομίλου σε συνδυασμό με τη διάθεση ρευστότητας στην αγορά μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων συνέβαλλαν στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Πέραν της υγιούς και διατηρήσιμης οργανικής ανάπτυξης, στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο Όμιλος επεκτάθηκε σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών, και συγκεκριμένα στους κλάδους λογισμικού για φαρμακεία/φαρμακαποθήκες καθώς και property management.

Οι δύο αυτοί κλάδοι, πέρα από την είσοδο σε νέες αγορές, μεγεθύνουν την εγκατεστημένη βάση πελατών και τη βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα cross selling και upselling με την πλήρη προϊοντική γκάμα της Entersoft. Στις αρχές Ιουλίου, ο Όμιλος ολοκλήρωσε μία ακόμα εξαγορά της εταιρείας SW Retailsoft, η οποία επεκτείνει την παρουσία μας στο χώρο του Λογισμικού Εντατικής Λιανικής, και ιδιαίτερα στην αγορά των Super Markets, Mini Markets και Πολυκαταστημάτων.

Σε ότι αφορά στα ιδιοπαραγόμενα νέα προϊόντα, στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους ξεκίνησε η εμπορική διάθεση δύο οικογενειών προϊόντων, των Entersoft QuickBiz και Entersoft HR 360 και σηματοδοτούν την είσοδο του Ομίλου σε δύο νέες αγορές. Το Entersoft QuickBiz είναι λογισμικό Εμπορικής και Οικονομικής διαχείρισης που απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις πέραν της απλοϊκής ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το Entersoft HR 360 καλύπτει τη Διαχείριση Προσλήψεων, Διαχείριση Προσωπικού και Μισθοδοσία. Και οι δύο οικογένειες προϊόντων είναι οι μόνες στην αγορά που λειτουργούν πλήρως και αποκλειστικά από Web browser στο Cloud, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά πιο ανταγωνιστικές από αντίστοιχες που διατίθενται σήμερα στην αγορά ή/και λειτουργούν στις επιχειρήσεις. Συνεπικουρικά στην έναρξη εμπορικής διάθεσης του Entersoft HR 360 εντάσσεται και η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας SmartCV.

Τέλος, η ενσωμάτωση και ανάπτυξη της Bit Software στη Ρουμανία εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό. Εκτιμούμε ότι ο μετασχηματισμός που διενεργείται στην τρέχουσα χρονιά, θα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων της Bit Software σε επίπεδο αντίστοιχο με της Entersoft, ενισχύοντας το συνολικό margin κερδοφορίας του Ομίλου όπως έχει ήδη εκτιμήσει η διοίκηση για το μέλλον.

Συνολικά, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο Όμιλος υλοποίησε με συνέπεια και με υπερεπίτευξη τον προϋπολογισμό του, με ανάπτυξη 32% στα έσοδα, ενώ η βάση των επαναλαμβανόμενων εσόδων διαμορφώθηκε σε ποσοστό άνω του 60% του συνολικού τζίρου.

Για το δεύτερο εξάμηνο, η ισχυρή εισερχόμενη ζήτηση και το βαθύ pipeline νέων έργων ενισχύει την εκτίμηση για διατήρηση αντίστοιχων ρυθμών ανάπτυξης εσόδων και κερδοφορίας, ενώ οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών σε νέα προϊόντα και η γεωγραφική επέκταση, θέτουν τις βάσεις για διατήρηση παρόμοιων ρυθμών και για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Διαβάστε ακόμα

Οι πυρκαγιές και η ασφάλεια των τουριστών, έρχονται πρόστιμα με εξαψήφια νούμερα, Γκριμάλντι και Ηλιόπουλος πάνε να χαλάσουν το deal της ΑNEK και τα κρυμμένα μυστικά της Αττικής Οδού

Τράπεζες: «Θερμό» 15ήμερο με επιτόκια, stress tests και επιδόσεις 6μήνου

«Πράσινο» στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το mega φωτοβολταϊκό των 340 MW στη Μεγαλόπολη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Λιανός: Άνοιγμα στην κοινωνία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ανεξάρτητη αξιολόγηση του έργου της

admin

Vodafone: Ξανά στο τραπέζι η πώληση της θυγατρικής της στην Ισπανία

admin

Το φθινόπωρο των deals για τη ΔΕΗ

admin

Νέο πρόγραμμα με επιδοτήσεις έως 70% για ΜμΕ

admin

Εμπλοκή με τη δίμηνη αναστολή λειτουργίας στο Καζίνο Λουτρακίου

admin

Huawei: Ποιες εταιρείες ηγούνται στη μετάβαση για ψηφιοποίηση

admin

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση των πωλήσεων εξαμήνου παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

admin

ΕΛΤΟΝ: Υποχώρησαν στα 13,40 εκατ. ευρώ τα μικτά κέρδη το α’ εξάμηνο

admin

Motor Oil: Ξεκινά το «Ephyra» για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

admin

NOVA: Πώς διαμορφώθηκαν έσοδα και EBITDA το 2022 – Πώς κινήθηκε το β’ τρίμηνο του 2023

admin

Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Οι Ελληνες έμποροι δεν είναι αναλώσιμοι

admin

Best Workplaces in Europe™ 2023: Στο βάθρο των νικητών 12 εταιρείες από την Ελλάδα

admin