Image default
Επιχειρήσεις

Εθελοντική δράση, οικολογικού χαρακτήρα από τον Όμιλο Σαράντη, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και τη ΜΚΟ Aegean Rebreath

Ο Όμιλος Σαράντη και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, με γνώμονα το κοινό τους όραμα για τη προστασία του περιβάλλοντος, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία ενέργεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με «οικολογικό πρόσημο». Η ενέργεια περιελάβανε τον καθαρισμό του λιμανιού και της ακτής των Νέων Μουδανιών, Χαλκιδικής από δύτες και εθελοντές της διοργάνωσης Aegean Rebreath Greece.

Την ενεργή υποστήριξη τους στην δράση αυτή έδειξαν 50 άτομα, 35 από τις διοργανώτριες εταιρίες Σαράντης και Μασούτης, καθώς και 15 μέλη του Aegean Rebreath. Το αποτέλεσμα ήταν η περισυλλογή μεγάλων ποσοτήτων θαλάσσιων απορριμμάτων, όπως πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, ελαστικά αυτοκινήτων, αλιευτικά δίχτυα κα, αφήνοντας τη θάλασσα και την ακτή καθαρές.

Εθελοντές από τις εταιρίες Σαράντης, Μασούτης και Aegean Rebreath, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση, αφού προμηθεύτηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως καπέλα, τσάντες, νερά και χυμούς, «έπιασαν δουλειά», με στόχο τον καθαρισμό του λιμανιού και της ακτής των Νέων Μουδανιών. Με μήνυμα της δράσης το «βάλε κι εσύ ένα χεράκι», παρότρυναν το κοινό να συμμετέχει κι αυτό σε ανάλογες ενέργειες, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην προστασία του περιβάλλοντος. «Προτρέπουμε όλους καθώς χαίρονται το καλοκαίρι τους στην Ελλάδα, να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να αφήσουν το περιβάλλοντα χώρο τους λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαν, βάζοντας ένα χεράκι στον καθαρισμό των θαλασσών και παραλιών του τόπου μας. Κάθε πράξη προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργεί μια καλύτερη προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Μαριάννα Ραλλιά, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Σαράντης.

Το γεγονός είχε έντονη δημοσιότητα, λόγω της ραδιοφωνικής του κάλυψης από το «Cosmoradio 95,1», τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετέδιδε ζωντανά από το σημείο της δράσης, αλλά και της τηλεοπτικής από το τοπικό κανάλι «AtlasTV». Εξίσου έντονο υπήρξε και το ενδιαφέρον του κοινού, με τους περαστικούς να δείχνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν, με όποιο τρόπο μπορούν.

Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών τόνισαν τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους δράσεις, τόσο κοινωνικά όσο και περιβαλλοντικά, καθώς και την ευθύνη που έχουν να τις συνεχίσουν και στο μέλλον. Ο κύριος Χριστόφορος Σταμουλακάτος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Σαράντης, δήλωσε πως «Η δράση αυτή αντανακλά τις αξίες της εταιρείας μας να συνεισφέρει στην κοινωνία που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και δεσμευόμαστε στη συνέχιση παρόμοιων δράσεων που βελτιώνουν το αποτύπωμά μας σε αυτή». Αντίστοιχα ο κύριος Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Marketing Director της εταιρείας Μασούτη, προχώρησε και αυτός σε δηλώσεις, επισημαίνοντας πως: «Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική δράση προκειμένου να συνδράμουμε, να βάλουμε και εμείς ένα χεράκι για τον καθαρισμό του λιμανιού και μέρος της ακτής των Νέων Μουδανιών. Είναι μια δράση που επιστρέφει λίγη από την αγάπη της φύσης πίσω σε εκείνη. Η εταιρεία Μασούτης με 389 καταστήματα είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουμε μεγάλη ευθύνη και προσπαθούμε μέσα από κάθε μας δραστηριότητα να έχουμε μία υπεύθυνη δράση προκειμένου να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Όμιλος Σαράντη αναγνωρίζει σε βάθος την ευθύνη όλων μας ενώπιων των μελλοντικών γενεών και απέναντι στο περιβάλλον και σκοπεύει να συνεχίσει αντίστοιχες ενέργειες για τη μείωση του επιβλαβούς ανθρώπινου αντίκτυπου σε αυτό. Αφενός συνειδητοποιεί τις προκλήσεις που μπορεί να  υπάρξουν σε αυτή την πορεία, και αφετέρου λαμβάνει υπόψιν τη σημασία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Με το μήνυμα  «βάλε κι εσύ ένα χεράκι» παρακινεί όλους τους πολίτες να γίνουν μέρος της αλλαγής προς ένα καλύτερο μέλλον, με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν.

Σχετικα αρθρα

Εθνική Ασφαλιστική: Βραδιά Βραβεύσεων Εταιρικού Δικτύου

admin

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και οι εργαζόμενοί του δίπλα στους πληγέντες συναδέλφους στη Θεσσαλία

admin

H Impact ανανεώνει και εμπλουτίζει τη συνεργασία της με την Genesis Pharma

admin

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Ο Αλέξανδρος Παππάς νέος πρόεδρος του ΔΣ

admin

Epsilon Net: Κέρδη 11,15 εκατ. στο εξάμηνο μετά τη νέα λογιστική αναπροσαρμογή

admin

Μεταξύ €6,4-€7,2 η τιμή διάθεσης των μετοχών της Optima Bank

admin

ΔΕΗ: Η απόβαση στα Βαλκάνια,τα κερδη 1,2 δισ.€ και ο “Γερμανός” της ενέργειας…

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανή αναμέτρηση με τις 1.213 ή τις 1.207 μονάδες

admin

Profile: Αύξηση κερδών 43% στο εξάμηνο

admin

Όμιλος Profile: Iσχυρή ανάπτυξη και άλμα κερδοφορίας 43% το α’ εξάμηνο του 2023

admin

Τα μερίδια αγοράς στην ψηφιακή τηλεόραση – Πρωτη η Cosmote

admin

Έκρηξη κερδοφορίας και εσόδων το 2022 για τη REDEX

admin