Image default
Ευρώπη

H Tapestry αποκτά Michael Kors, Jimmy Choo και Versace έναντι 8,5 δισ. δολαρίων

Σε ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων δεκαετιών στον χώρο της μόδας, η Tapestry, ιδιοκτήτρια του brand Coach, εξαγοράζει την Capri Holdings, μητρική των brands Michael Kors, Jimmy Choo και Versace. Στόχος, όπως επισημαίνει, είναι να μπορέσει να ανταγωνιστεί επί ισοις όροις με τους ευρωπαϊκούς γίγαντες πολυτελών αγαθών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η συμφωνία ήταν υπό συζήτηση επί μήνες και κατέληξε σε συμφωνία για αντίτιμο ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, το οποίο θα καταβληθεί αποκλειστικά σε μετρητά.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση, η Tapestry θα πληρώσει ειδικότερα 57 δολάρια ανά μετοχή της Capri- δηλαδή πρίμιουμ 59% σε σχέση με τη μέση τιμή της μετοχής κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης η Capri είχε χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 4 δισ. δολαρίων και η Tapestry 10 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Capri επιδίδονται σήμερα σε εντυπωσιακό ράλι στις premarket ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ της Tapestry παραμένουν εν πολλοίς αμετάβλητες.

Η Tapestry αναφέρει ότι η νέα εταιρεία που προκύπτει από τη συνένωση των δυνάμεων θα αποφέρει ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισ. δολαρίων, αλλά και εξοικονόμηση κόστους 200 εκατ. δολαρίων μέσα στην επόμενη τριετία. Η χρηματοδότηση της συμφωνίας θα γίνει μέσω δανείων και έκδοσης ομολόγων.

Στόχος να κλείσει η ψαλίδα έναντι των ευρωπαϊκών κολοσσών

Οι αμερικανικές εταιρείες πολυτελών αγαθών επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να συγκεντρώσουν περισσότερα  brands κάτω από την ίδια ομπρέλα, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστούν τον όμιλο LVMH και την Kering (μητρική της Gucci), αλλά απέχουν αρκετά σε τζίρο και χρηματιστηριακή αξία από τους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές τους- που άλλωστε συνεχίζουν και οι ίδιοι να μεγαλώνουν.

Τον περασμένο μήνα η Kering ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει μερίδιο στην Valentino. Πέρυσι είχε προσπαθήσει να αποκτήσει το  brand Τom Ford, που όμως τελικά κατέληξε στην  Estée Lauder έναντι πάνω από 2 δισ. δολαρίων.

Η LVMH το 2021 είχε κάνει την πλέον εντυπωσιακή κίνηση εξαγοράζοντας την αλυσίδα κοσμηματοπωλείων Tiffany.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης της LVMH, συναγωνίζεται τα τελευταία χρόνια για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη με τους Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος.

Σχετικα αρθρα

Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ Credit Suisse – UBS για παράκαμψη των κυρώσεων στη Ρωσία

admin

Amazon: Μαζική αγωγή από 17 πολιτείες των ΗΠΑ και την ομοσπονδιακή αρχή ανταγωνισμού για μονοπωλιακές πρατικές

admin

Ξεκινάνε συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ Γερμανίας – Πολωνίας, Τσεχίας, παρά τις αντιδράσεις

admin

Καναδικό φιάσκο: Η Πολωνία εξετάζει αίτημα έκδοσης του Ουκρανού ναζί

admin

Νέοι Πορτογάλοι φέρνουν την κλιματική κρίση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

admin

Σκανδαλώδης εμπλοκή Muscat στη συμφωνία φυσικού αερίου με το Αζερμπαϊτζάν

admin

Κατεβάζει τα όπλα η Βουλγαρία για τον αποκλεισμό από την Σένγκεν

admin

Οργή στην Ολλανδία για τη λευκή περιβαλλοντική επιταγή στο αεροδρόμιο Schiphol

admin

Με αντάλλαγμα αμερικανικά F-16, το ναι της Τουρκίας στη Σουηδία για το ΝΑΤΟ

admin

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα αυξήσει τη δανειοδοτική της ικανότητα έως 125 δισ. δολάρια

admin

Μαζικές επενδύσεις στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει η ΕΕ

admin

Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιες οικονομίες θα επωφεληθούν από την επέλασή της

admin