Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Αποκαθιστά τις ζημιές του δημοτικού σχολείου Παλαγίας από τις καταστροφικές φωτιές στον Έβρο

Ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναλαμβάνει τις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο.

Το σχολείο, όπου φοιτούν 85 μαθητές, υπέστη σοβαρές βλάβες από τη φωτιά που το καθιστούν ακατάλληλο προς χρήση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκινά σε λιγότερο από 20 μέρες. Με δεδομένη την ευαισθησία της σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προχωρά άμεσα στην αποδέσμευση του απαιτούμενου ποσού για την έγκαιρη αποκατάσταση του σχολείου στην πληγείσα περιοχή.

Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μου για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, καθώς για τη διαχρονική ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα που άπτονται των κοινωνικών αναγκών. Οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε σχεδόν όλη τη χώρα έχουν θέσει σε πλήρη κινητοποίηση τον κρατικό μηχανισμό για την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία είναι αναγκαία η αλληλεγγύη και η συνεργασία όλων μας, προκειμένου να επουλωθούν το ταχύτερο δυνατό οι τεράστιες πληγές που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα.»

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης δήλωσε: «Οι καταστροφές από την πυρκαγιά αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια σε όλο τον Δήμο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών. Ευχαριστώ τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε για την επισκευή των ζημιών που υπέστη το σχολείο και φυσικά τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας που έσπευσε να ανταποκριθεί με την κάλυψη του κόστους των εργασιών. Χάρη στη συνδρομή τους, το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας θα μπορέσει να υποδεχτεί τους μαθητές του έγκαιρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, τόνισε: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας με όσα μέσα διαθέτει. Ήταν, λοιπόν, αυτονόητο ότι θα κινητοποιηθούμε άμεσα για να ανταποκριθούμε στο αίτημα του αν. Υπουργού, κ. Λιβάνιου, να αναλάβουμε τις δαπάνες αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Επιδίωξή μας είναι το σχολείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς».

Σχετικα αρθρα

Fiber2all: Νέα εταιρεία ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών για την Vodafone Ελλάδας

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: €1,7 εκατ. τα κέρδη μετά από φόρους στο α’ εξάμηνο

admin

EΥΔΑΠ: Πτώση κερδών στο εξάμηνο εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους

admin

ΕΥΔΑΠ: Στα €162,8 εκατ. ο τζίρος εξαμήνου

admin

Alpha Services and Holdings: Στον Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά (γραφήματα)

admin

Πλαστικά Θράκης: Προσωρινό μέρισμα 3.000.000 ευρώ στους μετόχους

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: €1,7 εκατ. τα αυξημένα κέρδη εξαμήνου

admin

ΤΙΤΑΝ Investor Day 2023: Στόχος για πωλήσεις 3 δισ. και κέρδη 3 ευρώ ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Επανέρχεται η αναμέτρηση µε τις 1.200 µονάδες

admin

ΗΠΑ: Για μονοπωλιακές πρακτικές κατηγορεί την Amazon η Επιτροπή Εμπορίου – Τι αναφέρεται στην αγωγή (vid)

admin

Kalas Group: Η ιστορία πίσω από το «εθνικό αλάτι» – Η αποχώρηση από τις Ελληνικές Αλυκές και τα επόμενα βήματα

admin

Ιntrakat: To turnaround στόρι στις κατασκευές και η επιστροφή στην κερδοφορία

admin