Image default
Αγορές

Wall Street: Στα «πράσινα» με οδηγό την τεχνολογία

Wall Street: Στα «πράσινα» με οδηγό την τεχνολογία

Με άνοδο ξεκινούν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δεκτες της Wall Street, που λαμβάνουν ώθηση από τα κέρδη των τεχνολογικών εταιρειών.

Αναλυτικά ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,78% στις 34,616 μοναδες, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στο +0,57% στις 4,430 μονάδες και τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq έχει άνοδο 0,51% στις 13,663 μονάδες.

Από τις μετοχές ξεχωρίζουν η Tesla με άνοδο 1,5% που σώζει κάπως τις απώλειες του Αυγούστου (-9%), αλλά και η Meta, η Microsoft και η Alphabet.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται λόγω του ότι ο κλάδος της τεχνολογίας προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση του στα τέλη Αυγούστου.

Πέρα από την τεχνολογία και οι μετοχές της 3M πραγματοποιούν «άλμα» 6%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,239%, ενώ το 30ετές χάνει δύο μονάδες βάσης διολισθαίνοντας στο 4,27%.

Συνολικά, η αμερικανική κεφαλαιαγορά προσπαθεί να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή, καθώς παρά την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ δεν υπήρξαν απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Fed, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, και θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο όσο επιμένει ο πληθωρισμός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάουελ έδωσε έμφαση στο ότι η δουλειά της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει, ενώ σημείωσε πρόοδο στην επιβράδυνση της αύξησης των τιμών.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει «περιοριστική» έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί πιο σταθερά προς το 2%.

«Δεν έχουν δει την οικονομία να επιβραδύνεται όσο θα ήθελαν ή την αγορά εργασίας να επιβραδύνεται όσο θα ήθελαν», δήλωσε ο William English, καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης του Yale και πρώην σύμβουλος των αξιωματούχων της Fed σε θέματα στρατηγικής πολιτικής.

Από την άλλη βέβαια, κατέστησε σαφές ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις βήμα-βήμα, με ορισμένους επενδυτές και αναλυτές να θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα για προσωρινό «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων.

  • Wall Street
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΜΕΤΟΧΕ
  • δείκτες

    Σχετικα αρθρα

    Η χειρότερη εβδομάδα από το Μάρτιο για τη Wall Street

    admin

    Ευρωαγορές: Κλείνουν με απώλειες την εβδομάδα λόγω των κεντρικών τραπεζών

    admin

    Wall Street: Μικρές «αναλαμπές» στο κλείσιμο μιας «κόκκινης» εβδομάδας

    admin

    Τα επιτόκια «βαραίνουν» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Καταλυτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας

    admin

    Sell off στη Wall Street-«Στα ύψη» οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό τον φόβο των κεντρικών τραπεζών

    admin

    Τα αμερικανικά ομόλογα ταράζουν τη Wall Street

    admin

    Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

    admin

    Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές στον απόηχο της Fed

    admin

    Η Fed «πλήγωσε» τη Wall Street-Πτώση 1,5% για τον Nasdaq

    admin

    Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

    admin